Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
header



Tekakor




 
 
 
Dessa tekakor måste ni baka, men använd gärna ett bra mjöl så blir de ännu fluffigare och goda. Jag använde denna gång från Ramlösa kvarn finns i bra matbutiker.
 
Du kan också göra hamburgerbröd eller pitabröd på samma deg. Jag gjorde dubbelsats av tekakor att ta med till fjällen. 
 
 
 
Ca 12-14 st 
50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl mjöl

Dela sönder jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken c:a 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6-7 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Jäs dem under bakduk c:a 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
 
 
 
Ha en bra fredag
 
Kram Lotta
 
💗














KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dag







TILLBAKA TILL STARTSIDAN




Kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället gärna maila mig.






Veronica Flöjt Jonsson

Ser underbara ut. Ska handla och direkt hem och baka efter jobbet.....har vi mums frukost i morgon 😘👌🏻

2018-03-02 // 09:31:16
URL: http://nouw.com/detnyalandet
anne

Mmm. Vad goda dom ser ut.
Måste bara göra dom!
Ha en bra helg♥

2018-03-02 // 10:39:38
michelle bergström

Ser verkligen fluffiga och goda ut! Kan man använda vanligt vetemjöl i?

Svar: Absolut! Det bra det också. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-02 // 13:01:44
URL: http://michellebbergstrom.for.me
Eva

Så härliga dom ser ut, måste definitivt testa.

2018-03-02 // 13:24:26
URL: http://evawerschs.blogg.se
Kicki

Ser supersmarriga ut, tänk om man skulle försöka sig på att baka dom... Måste bara fråga, hur länga arbetar du degen innan första jäsningen?

Önskar dig och din familj en fin helg!❤️

Svar: Hej, jag kör i min assistent minst 5 min. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-02 // 14:45:10
Biggeros

De ser jätte goda ut. Vill baka dem redan i detta nu=)

2018-03-02 // 19:31:42
URL: http://biggeros.blogg.se
Jannike Hempel

Åh nej så goda dom såg ut!! Längtar tills vi flyttar till vårt nya fina hus på onsdag.. Där efter ska det bakas o fixas o bloggas massor!! Så underbart! 😍

Svar: Lycka till med nya huset. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-03 // 22:31:50
URL: http://HTTP://www.jannikehempel.se
Veronica

Eftersom jag hamnade i sängen med magsjuka så bidde det inget bakat i helgen, men nu doftar det ljuvligt här i huset av nygräddade thekakor, ska strax smakas av

2018-03-05 // 09:30:16
URL: http://nouw.com/detnyalandet
Elisabeth Melbås

Å, så goda tekakorna blev. Mjölet är ju superbra. Det var lätt att baka.

Svar: Ja vad bra du gillade dem. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-09 // 14:38:10
Elisabeth Melvås

Jag har bakat tekakorna idag, och de blev väldigt goda med mjölet från Ramlösa kvarn. Kram

Svar: Å kul att du gillade dem, det är ett toppenrecept tycker jag. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-09 // 14:45:34
Lisa Johanna

Detta måste jag testa! I vanliga fall blir det bara scones hemma.. Tack för tips & inspiration!

2018-03-11 // 09:41:08
URL: http://www.lisajohanna.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!







Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com






Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.com












Lantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

Hälsa































Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
















TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt





RSS 2.0