Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerHur förverkligar man en dröm?
 
 
 
 
Idag tänkte jag ta upp ännu en fråga som ni mailar ofta och det är att våga släppa sitt jobb och våga följa drömmen. Jag kan inte svara för alla andra men för mig var drömmen att få jobba som fotograf och få framsidan på en tidning. Att nå en dröm är ofta en lång process och för mig handlade det om tajming också. Mina barn var större, jag hade skaffat mig en utbildning som lärare jag kunde falla tillbaka på, jag hade ett heltidsjobb på förskolan. För mig var det viktigt med trygghet men ändå våga.
 
Jag hade också en man som jobbade heltid och som trodde på mig och det har varit viktigt, att vi varit två. Sedan handlar det om att våga släppa. Det är det jobbigaste av allt. Att stå där precis i början och våga släppa och inte veta hur det går, men när det sedan börjar rulla så är det en fantastisk känsla.
 
Vi är olika som människor och jag har alltid tyckt om att inte riktigt veta, jag är inte speciellt orolig av mig osv och det är nog bra för man kommer aldrig veta om man har lön varje månad, man kommer aldrig veta om man har uppdrag varje månad men så länge man har en buffert så behöver man inte oroa sig. Jag har inga lån på mitt företag, skulle jag sluta imorgon kan jag bara ta ett annat jobb och har inga skulder och det är en skön känsla. Det handlar alltid om att det är jag som måste göra det. Jag måste ta reda på hur en kamera fungerar, jag måste ta reda på hur man säljer reportage, jag måste våga åka iväg och fota fast jag inte vet hur det går till osv. Ingen annan gör någonting åt en och allt är upp till en själv, det kan vara jobbigt men blir också ens driv.
 
Så svaret på att förverkliga en dröm handlar ofta om att ta det första klivet in i det okända, sedan brukar det rulla på. När man ser att det funkar vänds rädslan till att bli ens motor. 
 
Har du förverkligat någon dröm och hur gjorde du?
 
Kram Lotta
 
 💗
 
 


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Marie

Du är verkligen en stark förebild på att följa dina drömmar och visa att det går. Du är en fantastisk stark kvinna och tror på livet. Allt som du har gått igenom och ändå kunna stå upp - fortsätta leva. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dig framöver. Sedan måste jag också tillägga att det givande att läsa dina rader i din dagbok på nätet och njuta av de otroligt fina bilder du bjuder på. LYCKA TILL!

Svar: Tack snälla för dina rader. Livet ger och tar och ibland är det mycket man ska lära sig hantera. Just nu har vi det bra igen och jag njuter av det. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-13 // 15:34:47
URL: http://trollikotteland.blogspot.se
Anna

Du är så inspirerande. Jag vill precis som du också kunna leva på min blogg. När du säljer reportage skriver du texten själv då också? Kram

Svar: Hej, nej det gör jag inte. Jag har skribenter som jag betalar som skriver. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-13 // 17:31:51
URL: http://www.nouw.com/annabrange
Villa Ryttarängen

Ja jag har förverkligat en dröm men den blev inte alls riktigt som jag hoppats på. Jag kämpade i 7 år och så gav jag upp. Men jag vågade och jag ångrar inget alls. Erfarenheterna tar jag med mig och så känslan av att jag ändå vågade. Kraaam Pia

2018-03-13 // 18:29:55
URL: http://villaryttarangen.blogspot.se/
Pernilla


vad härligt att uppfylla en dröm.
Jag hade dröm att jag vill jobba på förskola. Jag är barnskötare och jag stormtrivs.

Men idag ska man vara förskolläre och jag har aldrig varit ett läshuvud. Så jag har inte blivit det. Så idag är jag i en pool så jag hoppar runt på olika förskolar. Jag stormtrivs men självklart vill man ha fast någonstans..
Jag ger inte upp. Just nu är detta kanon..

Mvh/Pernilla

Svar: Jag älskade jobba med barnen också, det ger så mycket glädje. Du har värdefullt jobb. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-13 // 18:56:29
URL: http://veddigehill.blogg.se
Lovisa

Jag har tagit klivet... Har fyra små barn här hemma, har sagt upp mig från fast anställning, hoppat på ytterligare en utbildning och har startat eget företag med lite olika framtidsplaner. Läskigt, ovisst men så jäkla befriande. Har alltid vetat att jag vill vara min egen chef. Bara en sak kvar, att få snurr på företaget och se till att det börjar rulla in pengar...

2018-03-13 // 19:50:41
URL: http://inredningbycadla.se
Annika

Fantastiskt att få leva sin dröm. Jag gör det just nu! Jag och min man flyttade till Sri Lanka för 2 år sedan och jobbar med en entreprenörskola! Det är så roligt och spännande! Sedan vi flyttade hit har nya drömmar börjat spira! Jag skulle vilja hjälpa ensamstående kvinnor att hitta försörjning, skulle också vilja utveckla yrkesutbildningar för ungdomar. Stora drömmar! Tack för din fina blogg!

Svar: Wow vad häftigt med Sri lanka och göra en sådan grej. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-14 // 05:04:56
URL: http://Hjortis.se
Maria

Saknar du aldrig kolleger och gemenskap? Liksom position i ett företag. Väldigt mycket i arbetslivet handlar ju om prestige och att "vara någon"
Men visst jag höjer på hatten för det du gör och att det s.a.s räcker för dig.

Svar: Hej, jag saknar absolut arbetskamrater och kollegor men ser till att ha andra vänner som kan min bransch som jag kan träffa och prata med, men det blir ju bara någon dag i veckan. Däremot så har jag inget behov av prestige av titel , chef osv men får beröm här varje dag och fått pris i kommun, fått göra en bok, framsidor på tidningar och får jobba med stora företag. Jag älskar kunna ta semester när jag vill och jobba med vilka projekt jag vill och dessutom tjänar jag lika bra som i chefsposition men kan vara en dag och pyssla med blommor och vara med hönsen. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-03-14 // 08:13:27
Linnea

Vilket inspirerande inlägg!
Jag sitter på en hel frös drömmar som bubblar inom mig. En del har jag som mål att förverkliga, andra förblir nog drömmar, men det gör inget. För jag tror att drömmars syften kan ibland bara vara att få oss att bubbla och längta! Det är inte hela världen om det inte blir verklighet, bara att det åross att se ljust på framtiden och livet ❤️

2018-03-15 // 16:11:38
URL: http://linneawiik.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0