Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerSkagen
Pressresa ViistNordjylland och VisitDenmark 
 
Det här blir ett långt blogginlägg om underbara Skagen  för där hamnade vi sist på vår Nordjyllandtur. Jag har alltid drömt om att få besöka Skagen så det var en upplevelse att få. När vi kom till Skagen hade vi ett tätt schema och började med en cykeltur med en underbar guide som heter Hanne Aavang.
 
 
Cykelturen började i hamnen där hon berättade hur viktig fiskeindustrin är för Skagen och hur lyxkryssare har börjat kunna lägga till och hur det gynnar turismen och Skagens näringsliv. 
 
 
Att hyra cykel i Skagen är ett smidigt sätt att ta sig runt och hinna se och uppleva allt det vackra. 
 
 
Hanne tog oss runt visade oss alla de ställen de kända konstnärena hade bott på och berättade historierna bakom konstnärena. Överallt finns minnen efter dessa år och husen finns kvar. Å ljuset man pratar om det var på riktigt. Skagen har ett fantastiskt ljus. 
 
 
Vi stannde och kikade in på det alldeles underbara lilla badpensionatet Marienlund, här skulle man vilja bo någon gång. Så sött så hjärtat slår dubbla slag. 
 
 
Efter cykelturen blev vi inbjudna till Skagen Bryghus där vi fick provsmaka deras hembryggda öl som finns i massor av olika smaker. Ett mycket populärt ställe på sommaren att äta vid eller ta en öl. 
 
 
Kvällen avslutades med middag i hamnen och vädret var från sin bästa sida.  
 
 
Min fina vän Katarina och hennes blogg Sallys hus 
 
 
Skagens fiskerestaurang bjöds det på små goda rätter och champagne och efter det även varmträtt. Maten var fantastisk god och det är ju underbart att kunna sitta ute en sådan här kväll vid havet och fisken smakar verkligen färsk från havet. 
 
 
Vi avslutade dagen med att krypa ner i våra sängar hos Hotell Skibssmedien, ett litet mysigt hotell som låg centralt i Skagen . 
 
 
Sista dagen på Nordjylland begav vi oss till Grenen. Grenen är den udde som ligger allra längt ut i Danmark och där Skagerak och Kattegatt möter varandra. 
 
 
Vi gick ut med havet och stranden allra längst ut på Grenen och det var så vackert och härligt. Hit måste ni åka om ni är i Skagen. 
 
 
Dagen fortsatte på Skagens museum  där vi fick titta på alla vackra konstverk och alla de klassiska tavlorna som man tidigare mött som kopior. Här hänger de äkta verken. Mäktig upplevelse och så mycket fint på väggarna där.
 
 
Vi fick också besöka Anchers hus där Anna och Michael bott, två kända kostnärer som lämnat hela sitt hus efter sin död och som numera är museum för allmänheten och där alla möbler m.m finns kvar. Här kunde man gå in i de rum som finns på tavlorna och se rummen på riktigt. 
 
 
Innan dagen började ta slut så blev det en timme på stan där vi fick gå på de söta butiksgatorna och insupa atomsfären. Skagen är verkligen mysigt och vackert överallt.
 
 
Sista besöket blev på  Brondums hotell  som är känt för sina goda smör och bröd och ett gammalt anrikt hotell i Skagen.
 
 
Har ni sett vilka fina tapeter :) samma som vårt sovrum.
 

Vi fick slå oss ner och provsmaka flera olika smör och bröd och det var så fantastiskt gott. Det är ju mest pålägg i Danmark och inte så stora bröd så det passade mig utmärkt. Miljön var så flott,  som att vara med i en engelsk film. 
 
Efter dessa dagar var det dags att lämna Nordjylland och tacka för mig och åka hem till Sverige
 
Stort tack VisitNordjylland för underbara dagar och hoppas detta gett er lite inspiration att vilja besöka fina Skagen
 
Kram Lotta
 
💗
 


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Mösstanten

Skagen är så fint. Var där för ett par år sedan. Minnena kommer tillbaka när jag ser dina fina bilder.

2018-06-18 // 07:38:49
URL: http://mosstanten.se/
Lena

Åh så fint! Vi gifte oss där :) i svenska sjömanskyrkan. Känner nu när jag ser dina bilder att jag vill tillbaka! Får nog bli en tur.

2018-06-18 // 08:31:20
Lovisa

Vilka mysiga vyer!

2018-06-18 // 10:41:45
URL: http://www.inredningbycadla.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0