Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerRunt Rängen
Annonssamarbete med Visit Linköping & Co
 
Inte långt ifrån Linköping så ligger vackra Stora Rängen och runt denna sjö finns det mycket att upptäcka, som jag gjorde en dag för inte så länge sedan i samarbete med Visit Linköping & Co. Jag bjöd med min mamma, bonuspappa och Elin och vårt första stopp blev i Brokind för att handla. Brokind är en mysig liten by där husen ligger så vackert utmed vattnet och som jag har kikat på många gånger och ett tag kunde tänka mig att bo innan vi flyttade till vårt hus. 
 
 
När lite mat var inhandlat så styrde vi kosan mot Vårdnäs som ligger med underbar utsikt utmed Rängen. Här hittade vi en fin klipphäll att sitta på och dukade upp lite picknick i solen. Vi hade väldigt tur med vädret denna dag och såklart är det lite extra härligt när det bjuds på sol. 
 
 
 
I Vårdnäs finns också en fin badplats och runt stiftgården finns många klippor som bjuder på utsikt ut mot vattnet. Det härliga med att turista i hemmiljön är att det är nära, men att man ändå upptäcker så himla mycket nytt som man inte visste fanns. I Rängen är det också populärt att ha sin båt.
 
 
Stiftgården är en mycket fin anläggning som ofta har återkommande gäster år efter år och vill ge sina besökare lugn och harmoni. Här finns hotell och restaurang men även möjlighet till yoga, hyra kanot osv. Naturupplevelsen runt stifgården är viktig och det finns vandringsleder runt hela sjön. När vi var där så var restaurangen fullbokad så kika gärna in på hemsidan om ni tänkt att åka dit för lunch.
 
 
 
Efter Vårdnäs stiftgård åkte vi vidare till en annan väldigt fin plats, Vårdnäs hembygdsgård och där jag en gång har fotat bröllop. Här kan man slå sig ner för att äta medhavd fika och gå upp på berget för att möta den fina utsikten. Var man än är i Vårdnäs så har man alltid nära till vattnet. 
 
 
På vägen till nästa stopp som var Bjärka Säby så passerade vi även populära Bestorp som också är utsedd till Sveriges bästa byar. Inte allt långt ifrån stan med ett fantasiskt läge vid Stora Rängen. Här blev det aldrig något stopp för bilder, för vi hade siktet inställt på Nya Slottet Bjärka Säby och deras cafe.
 
 
Nya Slottet Bjärka Säby finns en makalöst vacker utsikt och ett cafe som nu har öppnat för säsongen. När jag var där så hade cafet fortfarande stängt, men skulle öppna bara efter några dagar. Hit ska ni åka när ni blir fikasugna. 
 
 
På slottet finns möjlighet att boka guidade visningar och på sommaren hålls även en del konserter och event här. 
 
 
Jag fick gå in i de fina lokalerna för att titta lite och för knäppa några kort och överallt möts man av tidstypiska möbler och högt till tak. 
 
 
När vi tittat på slottet och cafet var det dags att åka vidare till slusstrappan i Hovetorp där Kinda Kanals längsta slusstrappa ligger. 
 
 
Här ska man stanna och ta på sig promenadskorna och gå utmed slussen, väldigt fin ustikt och härlig miljö och på sommaren brukar det finnas en kiosk för att köpa glass. 
 
 
När vi var där fanns ingen glass men det gjorde inget för sista stoppet runt stora Rängen blev på Stafsäters Gårdsglass. Hit måste ni åka som bor runt Linköping eller om du har vägarna förbi. Väldigt mysigt ställe där man kan fika och köpa inredning m.m. 
 
 
Stafsäters Gårdsglass har vi köpt flera gånger och säljs även i flera av matbutikerna runt Linköping. Jag älskar sådana här ställen och blir så inspirerad av ägarna som vågar satsa och skapa en produkt med mjölk från närliggande gårdar. 
 
 
Rakt över vägen i den stora ladan så fanns även 73:ans loppis öppen på torsdagar och även en del lördagar och söndagar. Här var det fullt med grejer och jag köpte en sak till vinkällaren som jag får visa en annan gång. 
 
 
Efter loppisen så slutade vår resa runt Stora Rängen och vi konstaterade att att det finns så mycket fint på hemmaplan att uppleva om man har en semesterdag. Min dröm är ju en sommarstuga vid vattnet och den hade gärna fått legat vid Rängen. 
 
Om du vill semestra i Linköping i sommar så kan du besöka Visit Linköping & Co hemsida för massor av mer inspiration HÄR eller Stora Rängen HÄR  
 
Kram Lotta
 
💗


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Mösstanten

Det är härligt att bara vara och göra en utflykt då och då. Man behöver inte åka så långt.

2018-06-21 // 07:35:22
URL: http://mosstanten.se/
E

Åh vad mkt bra tips! Vi har ju sommarhus i skogarna mellan Ulrika o Rimforsa så det är ju klockren upplevelse att göra!

2018-06-22 // 21:29:39

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0