Brunch med Falbygdens hårdostar
 
Annonssamarbete med Falbygdens ost
 
Att duka till brunch är något vi gör nästan varje helg. Här gillar familjen att få sova länge och få äta sent. Brunch vid poolen en sommardag i juni är gulstund. Jag brukar ofta blogga från dessa söndagsfrukostar och berätta hur viktigt det brukar vara för oss när alla är hemma och kan äta brunch tillsammans. 
 
 
På en brunch har vi ofta bär, något att dricka, stekta champinjoner, ägg, bröd, olika sorters pålägg som ost. Ost kan man liksom inte klara sig utan. Jag älskar ost i alla former och det är något av de bästa när man äter lchf, men Elin hon älskar ostsmörgås. Om Elin får bestämma den bästa ostsmörgåsen så blir det ganska enkelt men väldigt mycket sommar för oss. En god lagrad herrgårdsost med saltgurka och ett färskt ljust bröd. Saltgurka är något typiskt östgötskt har jag förstått och supergott tillsammans med Falbygdens ostar.
 
 
Falbygdens hårdostar är svensktillverkade och smakrika och finns i flera olika utföranden, jag har ätit deras hårdost många gånger, men den här gången fick vi möjlighet att prova lite extra Greve, Herrgård, Prästost och brännvinsosten. Den finns även i fler varianter som svecia. Jag använder gärna en 18 månaders lagringsost även på ostbrickan, jag brukar gå och bryta ostbitar på osten så familjen tror det varit en råtta i kylskåpet 🙂 Ost är som mitt mellanmål och godis kan man säga. 
 
 
Jag älskar ost som Greve där saltkristallerna känns i gommen och där man känner att den är lite kraftig i smaken och för mig så är en vällagrad ost det bästa. Elins älskar Falbygdens herrgård som har lite smak av hasselnöt och smörkola. 
 
 
 
En ost från Falbygdens ostar behöver man alltid ha liggande i kylskåpet när man gör omelett, gratänger eller bara så här enkelt på ostmackan och eller ostbrickan. Har du någon favoritost som du alltid vill ha på din ostsmörgås? 
  
För mer ostinspration, kolla in Falbygdens hemsida och få tips till din ostsmörgås
 HÄR 
 
Kram Lotta
 
💗
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Liselotte Johansson

Hej igen! Jag bor i falbygden och kunde inte låta bli att kommentera detta inlägg. Även fast jag bor nära var det länge sedan jag besökte Falbygdens ost. Min favorit är Viking som är en stark ost, typ västerbottenost. Jag hoppas den finns kvar. Är man i närheten av Falköping kan jag rekommendera att göra ett besök på Falbygdens ost. De har massor av ost och man kan även äta där.

2018-06-10 // 21:55:05
URL: http://bylijo.blogg.se
Anette

Hej!
Du skriver att osten är svensktillverkad, men jag kan inte se den svenska, blå-gula "mjölkkannan" på någon av deras ostar, vilket troligtvis betyder att den är tillverkad på importerad mjölk, rätta mig gärna om jag har fel :-)


Svar: De säljer olika ostar på Falbygdens men dessa hårdostar har svensk mjölk. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-06-10 // 23:43:26

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0