Philip och Julias julgodis




 
 
Igår tillverkades det godis hemma hos oss. Philip och Julia gjorde knäck och Fudge, men det blev mer som kola. Jag har smakat båda sorterna och de var så goda. Elin och Jakob sitter i sängen och mumsar just nu på lite fika 🙂 Nu får vi plocka ner resten i burkar, aja baja. 
 
 
 
Recept knäck Ica 
 
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
( hackad mandel om man vill )
 
Ställ knäckformar på en bricka.
 
Blanda socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125°C beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.
 
Ta kastrullen från värmen. Häll upp lite i taget av den heta knäcksmeten i ett litet mått och fyll knäckformarna genast med hjälp av en tesked och låt stelna.
 
Tips: Kulprovet: Häll några droppar av knäcksmeten i kallt vatten och rulla sedan en kula. Kulan ska vara seg och ganska fast. Om smeten hinner stelna innan man hällt upp allt i formarna så värm den försiktigt. Vid 122-125°C är knäcksmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i. Vid 160°C är smeten karamellfast
 
 
 Kola

2 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
100 gram smör
1 dl sirap
2 tsk äkta vaniljsocker , 2.5 msk kakaopulver , Flingsalt

Gör såhär; Smält smöret i en kastrull och tillsätt därefter socker, sirap och grädde. Rör om och låt kolan koka upp, rör om då och då. Låt koka på medelvärme tills smeten är ca 121 grader, eller gör ett kulprov. Rör om då och då.

 

Smörj av avlång form med en neutral olja. Dra av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret och kakao. Häll upp smeten i formen och strö över salt. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Supergod med flingsalt 🙂

 
Det var lite recept från Philip och Julia
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 
 
 
 












KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dag







TILLBAKA TILL STARTSIDAN




Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!






Sandra R

Vad god fudgen ser ut! Jag har precis ställt chokladkola på avsvalning. Hittade nougat i kylen och hade dessutom en bit mandelmassa liggande sen i helgen. Det blev små mandelmassebitar (limpformade) doppade i nougat och så fort den här kommentaren är skriven ska jag ringla vit choklad över dem. :)
Vi behöver nog ingen julmat i år...

2018-12-11 // 15:05:55
URL: http://ordochvin.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!








Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com






Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.com











Lantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
































Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
















TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt





RSS 2.0