Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerGott nytt år och tack
 
 Då var det dags att önska Gott nytt år. Jag sitter i tårar när jag skriver här för jag är så otroligt tacksam att jag har den här bloggen, hur den utvecklats och hur ni är med mig. Även om ni inte skriver så finns ni här och jag ser att ni kommer tillbaka och att besöksstatistiken inte sjunker. De senaste åren har jag valt att sortera bort kommentarer, anmäla, blocka ipnummer och bara publicera det som ger energi. För mig är det en oerhörd skillnad, bloggen ska ge mig och er "gooodfeeling" av att titta in här. Precis som det är nu. 
 
 
Jag ska göra en årsresume när den här veckan är över och Kalle börjar jobba igen. Jag försöker att lägga ner tid på att göra inlägg som på på olika sätt ska inspirera er alla unika besökare. Både tankar hur jag tänker och lever. Man kan såklart inte tycka om allt som en annan människa gör, men jag hoppas ni kommer hit och inspireras av det som passar dig och plockar era godbitar.
 
Målet 2019 är att köpa ett hus ( vi ska inte flytta) med sjötomt som ni kan följa genom renoveringar och inredning osv. Vi kommer även att fortsätta här hemma att göra fint men här handlar det mer om att göra klart och ta hand om det som är påbörjat, inte utöka. 
 
 
Jag kommer 2019 fortsätta att jobba som influencers och fotograf på heltid och är så tacksam för att du vill hänga på. Jag ska göra mitt bästa att bjuda på massa roligt som händer och bara jobba med samarbeten med företag som jag verkligen kan stå för och som passar mig och bloggen. Ni kommer få fortsätta att följa mig i livet som det är, upp och ner.  För min man kanske nya utmaningar väntar  i år. 
 
Gott Nytt år alla mina fina läsare, ni betyder jättemycket för mig och det är ni som gör det möjligt för mig att få jobba med det jag älskar och att jag får driva en av Sveriges största bloggar inom Hus och Hem... tack,tack,tack och skål 🎉🥂
 
Kram Lotta 
 
💗

Jag önskar inte Gott Nytt år riktigt än...
Annonssamarbete med Min kalender och Bangerhead
 
Jag önskar inte Gott Nytt år riktigt än, det gör jag i ett inlägg senare idag, men jag ska ta mig massor av tid att reflektera över detta år. Gå tillbaka och skriva årsresume, det brukar ge så himla mycket nya tankar och tacksamhet när man ser vad man gjort, hur man tänkt och vad man åstadkommit. Men först ska jag ha en grym vecka med min man, massa kul väntar. 
 
 
Här kör vi jul ett tag till....
 
Detta året har varit lite av en bergochdalbana, lite som livet är efter att ha varit som "utbränd". Vissa dagar känner jag mig så stark och full av energi, är rastlös och kör på som vanligt och vissa dagar känner jag mig lite mer trött, ensam, låg och funderat på vad jag ska jag fylla livet med. Först tog leukemin all min tid, alla mina tankar, min energi och allt blev fokus på att få Elin frisk och nu sedan efter det har det handlat om att vilja göra saker igen, att orka göra saker och att hitta tillbaka till glädjen, tokiga Lotta och energin. Före leukemin jobbade jag med reportage och åkte Sverige runt, älskade fart och fläkt och göra flera saker samtidigt, nu jobbar jag med bloggen här hemma i mitt hus och kräver inte så mycket.
 
Det handlar om att fortsätta där man slutade fast ändå inte, utan på ett nytt sätt. Vi är inte samma nu som vi var innan, vi är bättre människor med mer erfarenhet och förståelse men vi behöver bara lite mer tid och kanske att det vi upplevt gjort oss mer nöjda och att allt inte behöver ske lika fort. Kanske är vi en annan person nu, med andra önskningar, andra mål och andra erfarenheter.
 
 
 
Mina nya fina anteckningsbok som jag ska fylla 2019 finns HÄR 
 
Men en sak är jag helt säker på! Jag har det bästa, bästa jobbet som bara kan jobba för er och tack vare det så är jag här nu. Jag känner mig efter det här året som gått så himla glad, harmonisk och lycklig över det här livet, över det här året och att jag fått kunnat ta den här tiden att få återhämtning. Just nu känner jag mig stark och har pirr och glädje i kroppen. Jag är glad att jag fortsatt träna, att jag lyssnar på min kropp och mina tankar och vet vad jag får energi av och vet vad som är bra för mig. Tack vare att jag fått jobba med bloggen och styra min tid så har jag kommit hit. Det är fortfarande lite bergochdalbana då och då, men inte lika ofta. 
 
Jag är glad att jag har två självständiga ungar som kan klara sig själva, som nästan är vuxna och som har sina liv nu.Tänk att vi kom hit som vi önskade. De har sin pojkvän och flickvän som de fann i år, egna bilar och kan åka som de vill och börjat på sin resa med sina kärlekar och här är vi kvar jag och Kalle och är fortfarande lyckliga tillsammans. Jag längtar att gå in 2019 med min man och med honom får fortsätta fylla bloggen med allt som vi kommer hitta på. Han är med på tåget och längtar också. Vi har så mycket drömmar och tokigheter kvar. Inte känns det som att livet slutar för att barnen får sina liv, det känns ju som att något nytt börjar och tar vid och där är vi nu. Han och jag och så barnen som fyller sina liv  med oss som familj och med sina respektive. 
 
Jag är bara så nyfiken vad 2019 har att erbjuda, jag är så tacksam för varje dag vi är friska och tänker fortsätta våga göra saker som vi drömmar om. Jag har redan omsatt många av de drömmar jag velat göra men många fler väntar.  Det känns så bra att kliva in i 2019, och jag tror att det blir året vi får förverkliga en stor dröm och nya utmaningar för min man. 
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Tips
 
Bangerhead har 20% sista dagen idag på smink, parfymer, schampoo osv HÄR 
 
 

Måla klinkers
 
Annonslänkar Ellos
 
 
Nu är hallen färdig med färg på väggar, elementskydd och skostället. Tapeten sitter på plats och nu är det dags att måla hallgolvet/klinkersgolvet. Att måla klinkersgolv och att det håller är ingenting som någon färgaffär kan rekommendera, för i vissa fall funkar det väldigt bra och vissa fall funkar det inte alls. Däremot känner vi flera stycken som gjort det och som säger att det funkat hos dem och om det inte skulle göra det får man måla om det efter ca 1 år. Vi prövar. Skulle inte färgen sitta så byter vi golv på sikt och passar på att lägga golvvärme, men eftersom det är inte prio ett just nu hemma hos oss så prövar vi att måla först. Så hur gör vi, det är många frågor på det. 
 
Färgen som vi använder har vi också valt att använda i trappen och trägolvet på övervåningen för att den är extra slitstark, funkar både på trä och klinkers men kan upplevas lite hal men lättstädad.
 
 
 Gör så här
Steg 1 : Tvätta golvet med Målartvätt
 
Steg 2 : Tvätta golvet med rödsprit
 
Vi har valt att köpa en dyr färg som ska vara den bästa för klinkers. Färgen heter Sigma Coatings, Den är lite dyrare men ska också vara mer slitstark och du ska måla med deras primer innan du målar på färgen. Färgen brukar tex. användas på industrigolv och i skolor osv 
 
 
 
Steg 3: Måla/rolla golvet med Sigma Coatings primer innan man målar färgen. Primern gör att färgen sätter sig bättre och slätar ut ( går att måla över efter 4 tim) 
 
 
 
Steg 4 : Minst 2 stycken strykningar av Sigma Coatings Contour Aqua-Pu satin, den här färgen går att bryta i den nyans du vill. Vi kommer måla med samma färg som vi hade i trappen lite ljusgrå. dvs NCS 2002-Y, symfoni, Brytbas A, Recept CH4.0 RX0.8 YX6.9 (torktid 4 tim) 
 
 
 
Elementskyddet har en lokal snickare gjort utanför Mjölby , han har mailadress tallbacken.ett@gmail.com
 
 
Eftersom min man ska göra det ikväll så har jag inga färdigbilder ännu, men det kommer snart. Detta är det sätt vi har hört ska vara det bästa, om ni vill prova att måla som oss så lovar inte jag på något sätt att det funkar, utan detta är bara en beskrivning på hur vi kommer göra. 
 
Kram Lotta 
 
 💗
 
Tips
 
Liknande skohylla finns HÄR  och HÄR, supersnyggt med kryss HÄR  och skoskåp HÄR 
 
 Mer bilder från hallen innan HÄR och lite mer efterbilder HÄR , HÄR och HÄR 
 
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0