Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerHairtalkextensions före och efter
 
 
Elins egna hår, så tjockt och lockigt
 
Under Elins cancerbehandling så har det här med håret varit en historia i sig. Att vara 16 år in i vuxenlivet då man ska hitta sin självkänsla, sin personlighet börja sista året på högstadiet och då mista sitt hår och hela sitt utseende har varit så svårt. Att se henne titta i spegeln och se att hon verkligen kämpar med att våga vara den är och våga göra saker men sakna sitt utseende och den hon är på riktigt. Det har varit tungt. 
 
 
 
Under dessa två år har Elin haft så många ansikten. Smal, rund, svullen, kort hår, inget hår, peruk, hätta, hairtalk, osv och hela resan fram till nu har ju varit att upprätthålla Elins egenvärde och självkänsla genom hela cancern och att hon ska komma ut på andra sidan och fortfarande tycka om den hon är. När håret kom tillbaka så fick hon tappa den en andra gång igen och så börja om. Sedan alla smärtor och allt som hon inte kunnat göra på det. 
 
 
Varje dag har vi försökt att se det som är bra och att hon ska vara trygg och fortsätta leva och våga visa sig. Såklart har det varit tårar när Elin saknat att bara vara som alla andra, att kunna få se ut som den hon är innan cancer och kunna göra saker som sina kompisar kan men hon inte orkat. 
 
Amanda på Leanders sa att nu kör vi! Nu är Elins hår så långt så vi kan sätta i vanligt hairtalk 40 cm och hon kan få sitt långa hår som vilken annan människa som helst. Ja ni ser detta fantastiska hår på många av våra artister, bloggare osv Håret är skonsamt tejphår och fairtrademärkt och låter det vanliga håret vila under tiden. Man måste dock gå och sätta om det var 5:e vecka. 
 
 
Den här bilden är från slutet av augusti förra året då Elin var klar med sin värsta behandlingstid och började gymnasiet och fick gå till skolan i sin mössa. Det var tufft för henne men hon gjorde det. 
 
 
Den här bilden är från idag ett år senare
 
När håret kom på blev Elin sig själv igen. Den där glimten i ögonen, känslan att känna sig vuxen och känna igen den man är. När man känner sig trygg och fin så kommer allt annat automatiskt. För mig är det som att köpa psykologtid fast hon köpt hår. I somras var det inte bra när Elin var så sjuk, men nu är nästan all svullnad borta, förkylningen är borta och prickarna är nästan borta och nu får hon vara sig själv igen och energin är tillbaka. Vi behöver ingen psykolog just nu. Känslan, glädjen, piggheten och utseendet är tillbaka och ikväll ska den här pinglan till en kompis och på lördag ska hon på fest. Det finns mycket att ta igen för henne, jag älskar se henne må så här bra nu och vågar ta för sig och leva och inte sitta hemma i sängen sjuk. Hon är äldre nu och även starkare. Det är livet för en mamma en fredag i regnet.  
 
Håret fick hon ta av sina sparpengar denna gång. 5 paket 40 cm kostade 8000 kr. Väldigt mycket pengar, men Elin kommer få pengar på försäkring i framtiden osv så för henne är detta en investering i sig själv. Tyvärr är inte Studio Leander anslutna till Linköpings sjukhus så vi kan inte få bidraget som man annars får för peruker och hår varje år under behandlingen.
 
Ha det fint och tack alla ni som skrivit så mycket gulligt om oss och Elin under hennes sjukdom. Ni är guld värda!
 
Kram Lotta
.........................
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 
 


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället gärna maila mig.


AnnamariaG

Så fint det blev <3

2017-09-22 // 14:26:58
Pernilla

Åh vad fin hon är och vilken fin mamma du är som har så mycket klokheter i dig. Vilken resa ni gjort.

2017-09-22 // 14:41:39
Ann-Christin

Gud så vacker du är Elin önskar dig en trevlig helg med kompisarna du är guld värd.

2017-09-22 // 15:34:13
Birgitta

Hej! Åh jag gläds så med Elin , känner i hela kroppen hur det känns som Mamma . Man kommer i håg alla framsteg. Kram till hela familjen.

2017-09-22 // 16:23:56
Catarina

Så fin hon blev :-)
Så härligt att ni kommit så här långt i behandling och läkning. Beundrar er fantastiska styrka och ditt sätt att dela med dig.
Ha de gott. Kram, catarina

2017-09-22 // 17:27:33
URL: http://https://catspassions.blogspot.se
Eva-Karin

Så underbart härligt för Elin. Ge henne en stor Kram och så hoppas jag att hela familjen får en riktigt skön helg 🌺

2017-09-22 // 18:42:14
Hilde

Vad snygg hon har blivit. Hon är vuxen nu! Att kämpa har gjort henne till en stark och fin människa! Grattis till föräldrarna som har varit där för henne varje secund! Lotta, du har en fin familj!
Respekt!

2017-09-22 // 19:48:22
Sallys hus

Hej vännen... å nu sitter jag här framför idol och läser samtidigt ikapp...tårarna flödar...
Himmel....hittar inte orden... hon är så så fin och jag är så så glad att hon äntligen får vara bara Elin igen...

Stor kram och en massa kärlek!
Lycka till i morgon och nu ses vi snart! <3
Katarina

2017-09-22 // 20:49:48
URL: http://sallyshus.se
Anna

Så fin! ❤️ Kramar till er! ❤️❤️

2017-09-23 // 10:00:03
Pernilla

Så kloka Ni är och så fint det blev. Verkligen en självförtroende-investering. Kloka Ni!
/P

2017-09-25 // 18:37:37
URL: http://dogladyn.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0