Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerTa hjälp i sin trädgård
I samarbete med SP trädgårdservice
 
Jag känner mig så lyckligt lottad när jag får fotografera bilder i min egen trädgård en solig höstmorgon i oktober. Trevliga Sanna från SP trädgårdsservice dök upp hos mig en morgon för att klippa mitt äppleträd och hon hjälpte mig med trädet samtidigt som jag fixade lite bilder. 
 
 
Jag kan inte så mycket om just klippa äppleträd men har gjort det lite ändå, men Sanna är ju expert och berättar att när man har ett träd som inte har klippts på så många år så får man ta lite i taget, man brukar räkna på en treårsperiod så att trädet inte bara skjuter massor av nya skott. Äppleträd klipper man med fördel under JAS. 
 
Sanna berättar...
"Äppelträd går jättebra att beskära även vintertid, men ibland kan det finnas fördelar med JAS-beskärning eftersom att det ger mindre nytillväxt. T.ex. om man ska beskära mycket eller om trädet skjuter mycket vattenskott. Nyplanterade träd eller träd med svag tillväxt där man vill öka tillväxten beskärs bäst under vintern för att stimulera tillväxten. Det pågår en debatt om vilken period som är bäst och jag skulle vilja påstå att det är trendigt eller modernt att beskära under JAS vilket inte är fel. För 5 år sedan efterfrågades knapp några kunder JAS-beskärning och de flesta blev förvånade när man föreslog JAS-beskärning, numera är kunderna mera medvetna och vi har stor efterfrågan på beskärning även under denna period."
 
 
 
 
Hos trädgårdsservice har man fullt upp för många vill ha hjälp med sina trädgårdar nu när man kan få både rut och rotavdrag. För trädgårdstjänster så gäller enbart RUT-avdrag. Däremot ingår altaner, dränering och återställning efter dessa under ROT-avdrag. Har man en befintlig trädgård så gäller tex. RUT på tex. skötsel av ogräs, klippa häck, klippa gräs, räffsa löv osv Du kan läsa mer om det HÄR
 
 
Det här skulle kunna vara jag i framtiden. Jag älskar ju att hålla på i trädgård och naturen och funderar lite på i framtiden om något inom trädgård skulle kunna vara något för mig. 
 
 
Findus var såklart med och inspekterade så allt gick rätt till. 
 
 
SP trädgårdsservice  kommer att komma hem till mig fler gånger framöver så ska det fotas lite mer bilder och hoppas jag får träffa trevliga Sanna igen som berättade så mycket bra att veta om trädklippning.
 
Kram Lotta


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället gärna maila mig.


Lillemmish - mode - inspo - mamma

Men så sjukt fin katt =)

ha en bra dag
kramis

2017-10-10 // 06:40:06
URL: http://nouw.com/lillemmish
Annika

Hej Lotta. Jag ville bara säga att jag gillar ditt nya utseende på din blogg. Det rena och lugna, med mer fokus på bilderna. Jag älskar själv foto och bild och njuter särskilt mycket av naturbilder.
Ha en fin dag. Kram Annika

2017-10-10 // 09:21:24
URL: http://gylleboannika.blogg.se
Thess

Åh vilka underbara bilder. Vad fotar du med för kamera? Har nyss hittat till din blogg, och älskar dina bilder och text! En liten fråga om de vita små lyktorna du tipsade om i tidigare inlägg, du länkade direkt men jag kunde inte hitta dem iaf. Jättesöta! Vet du märket? Tack på förhand!
Ha en fin dag ♡

Svar: Hej, min kamera heter Sony a99 sedan har jag massor av olika objektiv. De små kronorna i porslin vet jag tyvärr inte vart de säljs nu. Ellis Corner har slutat med dem. Kram Lotta 🍂🍁
Fyra årstider

2017-10-10 // 10:57:29
Josefine

Såå söt katt!

2017-10-10 // 13:03:16
URL: http://scandicave.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
resa
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0