Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerTips i New York från en bloggare
 
 
Nu är vi hemma igen från denna fantastiska stad New York och jag tänkte visa er lite vad vi gjort och tipsa om lite ställen att besöka om du skulle åka dit någon gång. Det här har varit Elins dröm och som jag berättat tidigare. Vi bestämde oss för att åka dit en natt när hon var väldigt dålig, vi skulle åka till New York när hon blev frisk. Elin är inte friskförklarad fråån sin leukemi förrän om 5 och 1/2 år och så länge kunde vi inte vänta. Så det blev att fira 2 år av behandlingen den 25 maj i New York.  
 
 
New York är uppdelat i downtown, midtown och uptown. Vi hade bokat ett hotell som hette Park lane och låg i midtown gata 59Th St, precis bredvid central park. Hotellet har massor av våningar men vi bodde bara på våning 7 men hade ändå en bra utsikt mot central park och de höga skyskraporna. Det blev toppen att bo där, lite lugnare och väldigt vackert med utsikten på rummet. Jag gillade kvarteren runt vårt hotell. Hotellet var inte bland de billigaste och heller inte bland de dyraste. 
 
 
När man bokar hotell får man räkna med att betala tax också, det tillkommer på alla priser, även andra kostnader så det är dyrt att bo och leva i New York, väldigt dyrt just nu men vi snålade in lite på maten vissa kvällar då man fick äta plock på hotellet mellan 17-19 fast man fick betala för det också. 
 
 
Första dagen så regnade det massor!! Vi var så blöta men var ute och gick hela dagen ändå. New York är lätt att gå och hitta i. Staden är uppbyggd som ett rutnät. Sammanlagt gick vi runt 5 mil under våra dagar så vi har gått mycket. Vi starta dagen med frukost på Europa cafe, väldigt gott men dyrt. En frukost för 4 personer kostar runt 600 kr om man vill sitta på ett vanligt cafe och bor centralt. Sedan åt vi på olika ställen, både billigare och dyrare. På hotellet kostade en frukost 35 dollar per person så där åt vi inte. 
 
 
Jag kunde inte fota så mycket första dagen för det regnade så mycket hela tiden så jag fick aldrig upp kameran knappt :) men jag ska visa er fler bilder i flera inlägg och sedan hade vi sol i flera dagar. Vi gick förbi Time sqare, det stora torget med all blinkade reklam. Upp på High line, den gamla järnvägen. Här hjälpte vi en gammal dam som ramlat och slagit upp armen så där blev det inga bilder. Vi stannade också på många cafer för att dricka kaffe, torka och bara sitta och insupa atmosfären. New York är en häftig stad!
 
 
Vi var inne på chelsea market och tog lunch på Zia Maria några gator bort, innan vi vandrade alla gator upp hem till hotellet i regnet. 
 
 
På kvällen var vi så trötta så ingen orkade gå ut att äta och vi tog istället plock på hotellet. Så avslutades dagen då Elin haft sin leukemibehandling i två år. Nu är det bara 6 månader kvar....tjoohoo .
 
 
Innan vi åkte hade Elin ett hb på 110, det lägsta på mycket länge. Vi berättade aldrig det för henne för vi ville inte det skulle påverka hennes upplevelse. Envis som hon är har hon gått lika mycket som oss alla men fått vila mycket, sedan en del andra grejer också men  vi har fått uppleva nästan allt som hon drömt om. Nu hoppas vi att hb kommer att öka denna veckan och det är alla virus och tabletter som gjort det så lågt förra veckan. I vilket fall fick vi tillsammans en underbar dag i New York. Trots regn så var det lycka för oss, hela familjen. 
 
Kram Lotta


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället gärna maila mig.


Carolina

Åh det är ju en så underbar stad. Vi var där förra sommaren och bodde i nedre Harlem där vi hyrde en lgh i en vecka via air bnb för 8000:- Bra pris! Också nära till Central Park. Vill absolut åka tillbaka. Riktigt häftig stad. Min dotter jobbar som aupair i en mindre ort ca 45 min från NY, så det är dit hon åker när hon åker "till stan" Blir man avis eller. Härligt att ni kom iväg.

2017-05-30 // 17:02:27
URL: http://nouw.com/carolinalarsson
mia

å välkomna hem!!!

-tänk att ni gjorde det ändå mot alla odds så bara drog ni, STORT!

hoppas att ni nu kan slappna av och låta allt sjunka in..vilken grej, att dra iväg men sin familj så där!!! förstår att det är mycket känslor och många intryck nu :-)

kram på ER HELA FINA FAMILJEN och nu ser vi fram emot en skön sommar// MIA

2017-05-30 // 18:27:22
Cornelia

Vad roligt att läsa om er resa! Jag drömmer om New York och vill absolut åka dit någon gång.

2017-06-02 // 14:18:43
URL: http://corneliae.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Inredning

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0