Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerBo och äta vid Central park
 
Min klänning HÄR (samarbete ) 
 
Efter vi varit på Gossip girl touren så klädde vi om för att gå ut och äta lunch tillsammans. Eftersom vi skulle till central park efter lunchen så tog vi en restaurang på gatan vid hotellet. Värmen hade kommit och solen lös. 
 
 
Härligt att kunna sitta ute och käka lunch. Restaurangen hette Bobby Vans och där valde vi lite olika rätter. Satt en lång stund och pratade och latade oss. Man blir rätt trött i benen av att gå hela tiden. 
 
 
Det är så häftigt vid central park, parken med sin skönhet på ena sidan gatan och så stora vägar och alla skyskrapor på andra sidan. Att vara i den här miljön några dagar räcker gott för mig. Häftigt men mycket intryck av allt.
 
 
 
När man kommer in i parken så är det som en annan värld, vackert och lungt. Längst till vänster ser ni vårt hotell på bilden ovan.
 
 
Min klänning HÄR (samarbete ) 
 
Efter varit i parken en stund gick vi hem till hotellet för att äta plock och dricka lite gott på "happy hour" sedan somna vi tidigt. Så trötta. Inte en enda kväll orkade vi ut sent, men å andra sidan var vi igång tidigt varje dag. Dagen efter hade vi planerat en heldag i central park. 
 
Kram Lotta

Gossip girl tour i New York
 
Dag nr 2 i New York så var det dags för Gossip girl tour. Den startade på hotellet New York palace, wow så fint. Där har flera scener i Gossip girl spelats in. Den här dagen var det mycket finare väder också. 
 
 
För Elin var det här en stor dag för hon har tittat så mycket på de här serien, jag tittar ju nästan aldrig på tv men roligt att få göra Elin glad. Killarna gick på stan i stället och till hamnen. 
 
 
Elin hade klätt sig som sin favoritfigur Blair i serien
 
 
Sedan åkte bussen omkring på en massa olika ställen där Gossip girl spelats in som tex. Museum of art. 
 
 
Så fick vi gå in på flera lyxiga hotell och tittade. Elin kände igen sig överallt och filmade och tog kort. 
 
 
Bussturen avslutades på Centralstationen i New York, wow så mäktigt och fint. 
 
 
På vägen hem till hotellet var det dags att köpa den väskan som Elin sparat till länge. Först stötte vi på lite kändisar, Benjamin och Bianca Ingrosso som också var i NY med mamma Pernilla.
 
 
Henri Bendel så var en vit skönhet i sikte som hon tittat på länge. Rabatt dagen till ära också, så det blev lite bättre pris. 
 
Sedan var det inte långt hem till hotellet för lite vila och mer äventyr, det tar vi i nästa inlägg :)
 
Kram Lotta
 

Tips i New York från en bloggare
 
 
Nu är vi hemma igen från denna fantastiska stad New York och jag tänkte visa er lite vad vi gjort och tipsa om lite ställen att besöka om du skulle åka dit någon gång. Det här har varit Elins dröm och som jag berättat tidigare. Vi bestämde oss för att åka dit en natt när hon var väldigt dålig, vi skulle åka till New York när hon blev frisk. Elin är inte friskförklarad fråån sin leukemi förrän om 5 och 1/2 år och så länge kunde vi inte vänta. Så det blev att fira 2 år av behandlingen den 25 maj i New York.  
 
 
New York är uppdelat i downtown, midtown och uptown. Vi hade bokat ett hotell som hette Park lane och låg i midtown gata 59Th St, precis bredvid central park. Hotellet har massor av våningar men vi bodde bara på våning 7 men hade ändå en bra utsikt mot central park och de höga skyskraporna. Det blev toppen att bo där, lite lugnare och väldigt vackert med utsikten på rummet. Jag gillade kvarteren runt vårt hotell. Hotellet var inte bland de billigaste och heller inte bland de dyraste. 
 
 
När man bokar hotell får man räkna med att betala tax också, det tillkommer på alla priser, även andra kostnader så det är dyrt att bo och leva i New York, väldigt dyrt just nu men vi snålade in lite på maten vissa kvällar då man fick äta plock på hotellet mellan 17-19 fast man fick betala för det också. 
 
 
Första dagen så regnade det massor!! Vi var så blöta men var ute och gick hela dagen ändå. New York är lätt att gå och hitta i. Staden är uppbyggd som ett rutnät. Sammanlagt gick vi runt 5 mil under våra dagar så vi har gått mycket. Vi starta dagen med frukost på Europa cafe, väldigt gott men dyrt. En frukost för 4 personer kostar runt 600 kr om man vill sitta på ett vanligt cafe och bor centralt. Sedan åt vi på olika ställen, både billigare och dyrare. På hotellet kostade en frukost 35 dollar per person så där åt vi inte. 
 
 
Jag kunde inte fota så mycket första dagen för det regnade så mycket hela tiden så jag fick aldrig upp kameran knappt :) men jag ska visa er fler bilder i flera inlägg och sedan hade vi sol i flera dagar. Vi gick förbi Time sqare, det stora torget med all blinkade reklam. Upp på High line, den gamla järnvägen. Här hjälpte vi en gammal dam som ramlat och slagit upp armen så där blev det inga bilder. Vi stannade också på många cafer för att dricka kaffe, torka och bara sitta och insupa atmosfären. New York är en häftig stad!
 
 
Vi var inne på chelsea market och tog lunch på Zia Maria några gator bort, innan vi vandrade alla gator upp hem till hotellet i regnet. 
 
 
På kvällen var vi så trötta så ingen orkade gå ut att äta och vi tog istället plock på hotellet. Så avslutades dagen då Elin haft sin leukemibehandling i två år. Nu är det bara 6 månader kvar....tjoohoo .
 
 
Innan vi åkte hade Elin ett hb på 110, det lägsta på mycket länge. Vi berättade aldrig det för henne för vi ville inte det skulle påverka hennes upplevelse. Envis som hon är har hon gått lika mycket som oss alla men fått vila mycket, sedan en del andra grejer också men  vi har fått uppleva nästan allt som hon drömt om. Nu hoppas vi att hb kommer att öka denna veckan och det är alla virus och tabletter som gjort det så lågt förra veckan. I vilket fall fick vi tillsammans en underbar dag i New York. Trots regn så var det lycka för oss, hela familjen. 
 
Kram Lotta
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0