Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerBenkvalster/kalkben hos höns
 
 
Så ni Mandelmanns när de smörjde hönsbenen med fet salva för benkvalster/kalkben? Det har jag också gjort idag. Först tvättar man hönans ben i lagom varmt vatten med såpa,sedan skrubba lite med en tandborste försiktigt, men absolut inte pilla bort förhårdnader för då får hönan sår. Sedan torkar man benen torra och smörjer med den feta salvan tex. hovsalva. 14 st hönor och två tuppar är nu klara och om en vecka behöver jag göra det igen. Man får hålla på med detta tills det hårda kvalstren lossnar. Vi har tagit hand om deras fötter i flera år, men det är så svårt att bli av med detta. Det blir bättre men försvinner inte. Vi köpte några hönor som troligtvis hade det och smittat ner alla de andra. Så tråkigt, men som sagt bara att ta hand om det. 
 
Så nu blir det jobb vid datorn och så ska jag bjuda på lite mer blogginlägg framöver.
 
Kram Lotta
 


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället gärna maila mig.


Anna-K

Ja,,, såg det hos Mandelmans tänkte att vore jag höna vill jag bo hos dem:) så fint att ta hand om djuren så dom har det bra , då mår vi själva oxå bra. Ha det bäst:)

2017-03-14 // 16:00:59
Alexandra

Hej Lotta!Följer dig varje dag. Så fin blogg. Jag kan tipsa dig om att använda tenutex salva. Finns på apoteket. Mot kvalster och löss. Fungerat toppen på mina höns kvalster. Sen finns det ett spraymedel på granngården mot kvalster som man ska spraya på sittpinnar och andra skrymslen i hönshuset. Funkar jätte bra. Mina hönor har inte haft kalkben på hela vintern. Älskar mina höns. Har 8 st nu. De är så sociala, personliga och trevliga. Man vill att de ska må bra. Lycka till med allt du tar dig för i trädgården mm. / Alexandra :)

2017-03-15 // 12:23:46

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Inredning

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0