Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
header



Kokta gul och polkabetor




 
Ikväll har jag tagit hand om lite gul och polkabetor och kokat lag och lagt in i burk. Passade på att äta lite chevresallad också. 
 
 
Jag har använt Per Mobergs recept

  • 1 kg rödbetor med blast
  • 2 dl ättika 12 %
  • 3 dl socker
  • 1 l vatten
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 msk vaniljsocker
  1. Fyll upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det koka.
  2. Lägg ner dom sköljda betorna med blasten kvar. Små betor kan koka 30 minuter, stora i 50 minuter. Prova med en provsticka.
  3. Ta av blasten och skala sedan med händerna.
  4. Blanda och koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkornen. Lägg dom skalade betorna i en burk.
  5. Häll den kokande lagen över. Låt stå och dra några dygn innan servering.
 
 Nu får jag vänta ett litet tag innan vi kan smaska i oss dessa och snart kan jag plocka in fler. 
 
Kram Lotta
 














KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dag







Josefine

Men mums, vad gott! Vad är det för skillnad i smak mellan betorna?

Svar: Jag känner ingen större skillnad , kanske att gulbeta är lite sötare. Kram Lotta
Fyra årstider

2017-07-27 // 07:33:10
URL: http://direktflytt.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:























TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt





RSS 2.0