Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerHairtalk och cancer
 
 
Bilder från mobilen
 
Idag for vi Stockholm för Elin fick möjlighet att sitta hårmodell för hairtalk när de skulle utbilda frisörer i hairtalk och hairware. Hon har väntat på det så länge och nu var det äntligen dags och håret hade växt ut tillräckligt mycket. 
 
 
Elins klänning Calvin Klein här, väska här 
 
För Elin betyder håret väldigt mycket, det är en stor del av hennes identitet och självkänsla som suttit i det och när cancern kom så blev hon rädd för att först dö och sedan fick hon se sig själv sjuk under en lång tid när kroppen trycktes ner.  Att se sig själv i spegeln när man är 16 år ( nu fyller hon snart 18 år ) och inte känna igen sig själv har varit tufft. Det är i den åldern man söker mycket vem man är och alla som har ungdomar i högstadiet vet att klimatet kan vara ganska hårt. 
 
 
1 månad innan Elin blev sjuk
 
Gammal jacka och väska
 
 
4 månader efter Elin blev sjuk
 
 
 
Även om Elin är en trygg person som vågat visa sig i alla möjliga situationer när hon varit utan hår, haft mössa, eller peruk så har såklart längtat efter att få vara bara hon. Överallt när vi varit borta under hennes sjukdom så har människor tittat på henne. För att hon är svullen, inte har ögonfransar och ögonbryn, för att hon inte haft hår, eller att hon suttit i rullstol osv. 
 
När Elin började på gymnasiet så hade hon först mössa, sedan har hon använt peruken men den har inte varit skön och svår att hålla fin. Peruk tovar sig gärna, den ser inte så äkta ut, den kliar, man tappar den på gympan, hon kan inte simma med den osv. 
 
 
Jag tycker hon är så söt i den här korta frisyren men Elin förknippar den med hennes sjukdom och gillar den inte alls. Så att äntligen få hairtalk har varit en dröm länge efter hon prövat två månader i somras och idag var det äntligen dags. 
 
 
Först sätter man själva hairtalken med tejp och sedan sätter man fast en hätta högst upp som heter hairware. Elin fick sitta där framme och visa alla frisörer och berätta om sin historia. Om man har cacer så kan man ansöka om hårbidrag i landstinget, i Linköping får man 6000 kr om året till peruk eller hår osv men tyvärr har ingen butik med hairtalk anslutit sig till det. En peruk kostar ca 10000 kr så man får lägga mycket pengar själv. hairtalk och hairware kostar ca 10000-12000 kr och sedan kostar det att gå och sätta om det varje månad. 
 
 
När vi var klara gick en väldigt glad tjej ut med sitt fina hår och att se lyckan i hennes ögon gläder en mamma. 
 
 
 
 
Vi fortsatte dagen på stan. Det blev lunch och lite shopping. Jag handlade faktiskt ingenting som vanligt när jag är i Stockholm. 
 
 
 
 
 
 
Mitt hår hann tyvärr inte tjejerna med idag, men jag ska boka en tid i Linköping istället och fixa mitt där. 
 
Nu ska jag sätta mig att se sista delen av Mandelmanns trädgård :)
 
Kram Lotta
 
 


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Iris

Beautiful mother and daughter!

2017-01-27 // 21:54:55
Anna

Elin är fin även i sitt korta hår, men jag kan förstå att hon känner sig mer som sig själv i det långa. Mycket är tufft med en cancerbehandling, men jag kan tänka mig att det är fruktansvärt att inte känna igen sig själv. Så härligt att det finns denna möjlighet idag!
Kram

2017-01-27 // 22:10:18
Milla

Så härligt att se lystern i Elins hela uppenbarelse! Och hur mycket fin vi kan tycka hon är i sitt korta hår (alltså en kort frisyr är i så klädsamt och tar fram ansiktet) så är hennes känsla det som räknas. Åh jag vet precis hur det känns! Jag var en vuxen, sansad kvinna och accepterade att förlora håret, men inte mer än så. Nu är det bara ett minne som är förenat med tacksamhet. Kram på er och ha det toppen i helgen!

2017-01-27 // 22:12:24
URL: http://millaflower.blogspot.com
Dixi Wonderland

Tycker hon var otroligt fin i sitt korta hår men det långa håret blev väldigt fint också :)

2017-01-27 // 22:19:44
URL: http://dixiwonderland.com/
Jeanette

Beautiful girl just like Mama..Makes my heart smile to see you so happy :)

2017-01-27 // 22:25:01
Helena

Fina Elin💗 Är så fin med det korta håret, men förstår ju att hon vill ha sitt fina långa hår som hom hade innan hon blev sjuk. Ser ju hur viktigt det är för våra flickor, kläder, smink, att fixa håret och allt sådant som ger dem en identitet och betyder så mycket för dem. År ju så för oss alla, vi vill trivas med vårt utseende och oss själva. Kram

2017-01-27 // 23:00:13
Sandra

Hej!ville bara säga att jag oxå fått hårbidrag från landstinget pga kemiskt håravfall efter en medicin jag fick ordinerad. Jag får välja vilken salong jag vill o de skickar fakturan till landstinget. Jag tappade ca 80% av mitt hår så har gått o satt i hairtalk sedan dess. Allt över 6000 betalar jag själv, mvh sandra

Svar: Vilket landsting tillhör du? I Linköping kunde man inte det. Hälsningar Lotta
Fyra årstider

2017-01-27 // 23:42:31
Anna

Elin är fin även i sitt korta hår, men jag kan förstå att hon känner sig mer som sig själv i det långa. Mycket är tufft med en cancerbehandling, men jag kan tänka mig att det är fruktansvärt att inte känna igen sig själv. Så härligt att det finns denna möjlighet idag!
Kram

2017-01-28 // 09:17:58
Marie Andersson

Elin är så söt i både kort också långt hår! Men vet hur viktigt det är med utseendet. Har en dotter i samma ålder. Kram

2017-01-29 // 14:24:15
Spinkfinger

Så fin dotter du har ❤

2017-01-29 // 16:01:59
URL: http://spinkfinger.se
Maria

Vad snyggt det blev med Elins nya hår!!! Hon är dock modellsnygg i kort hår också!!! Ni är som två modeller båda två!
Är det svårt att sätta fast hättan ( hairware )? Klarar Elin det själv eller behövs hjälp varje gång? Sitter den stadigt vid blåst?
Tar hon av hättan om hon har mössa?
Nyfiken och vill veta då jag själv beställt tid för ny frilla efter cancer...
Kram Maria

Svar: Hej och tack gulliga du. Hättan sitter med clips och är lätt att ta på och av. När hon sover tex. Tar hon av den och bara har hairtalken. Kram Lotta
Fyra årstider

2017-01-29 // 19:27:34
Annette

Men herregud vad fint det blev! Så snyggt! Måste säga att det är få som ser så bra ut i kort hår som hon gör, men naturligtvis måste man ju trivas o känna sig trygg :)
Vilken härlig förebild din tjej är. Hon lyste upp min gråa dag :):)
Kram Annette

2017-01-30 // 18:40:36
Eva

Åh att vi inte har tänkt på hairtalks! Min dotter återhämtar sig från sin cancer (slutade cyt, strålning och kortison i augusti 2017) och har inte känt igen sig i sitt korta hår alls och tyckt att hon är ful (ont i mammahjärtat!)så det här måste vi ju prova! Tack för tipset!

Svar: Å vad bra, det gör sådan skillnad hur man mår. Kolla upp det, har varit superbra. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-06-19 // 12:40:42
Eva

Stort tack! Kram!

2018-06-19 // 12:49:45

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Jul

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0