Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerTulpaner med självplock
I samarbete med Linköpings trädgårdshandel
 
Blommor är något jag skulle vilja jobba med mera. Älskar gå i blomsteraffärer och den där doften som är inne i växthus. Mmmmm....
 
 
På Linköpings trädgårdshandel kan man plocka tulpaner till självplockning. Det har jag vetat länge men att det var så ovanligt att det bara i deras butik och Ulriksdal och möjligtvis några fler ställen visste jag inte.
 
 
 
 
 
Självplock är terapi. Gå går bland alla vackra tulpaner och få välja färg. Jag valde att plocka ihop en bukett med lila färger och så tulpaner som jag tog med hela löken och satte i glasvasen från Ikea. 
 
 
 
Har du vägarna förbi Trädgårdsföreningen så ta en tur in till Linköpings trädgårdshandel och upptäck alla nya blommor de fått in och så fin butiken blivit och så dessa tulpaner till självplockning.
 
Ha en fin kväll!
 
Kram Lotta
 
.........................
 
Mer om blommor hittar du här om du scrollar ner
 

Som en vårdag
 
 
Det har varit som vår i vädret idag, så himla härligt med solen som lyser in och ett städat hus när jag kom hem. Har varit på självplockningen av tulpaner i Linköpings trädgårdshandel idag, ni ska få se bilder på onsdag. Underbart att gå och skära av sina egna tulpaner. 
 
 
 
 
Nu ska jag sätta mig och kolla igenom vilka mer fröer jag ska köpa och vad jag ska börja så i orangeriet. 
 
Kram Lotta

Ketos för mig
 
 
 
När jag skrev att jag är inne i ketos så var det många som undrade vad det är. Ketos är alltså det tillstånd som kroppen hamnar i när man kör strikt lchf. Du kan läsa mer om ketos HÄR
 
När jag började med Lchf så körde jag strikt första 6 månaderna ungefär ( strikt för mig och strikt för andra är olika)  sedan blev det mer och mer att jag kunde äta annan mat om jag blev bjuden eller ta en mörk choklad till kaffet men hemma körde jag alltid Lchf förutom min mörka chokladbit ( ingen potatis, pasta, ris, bröd eller socker) Efter ett tag ca 1 år så kunde jag även ta en fika någon gång och lite annat men det gick långsammare att gå ner i vikt då, men det var det värt. Under hela tiden så tränade jag också. Först var kilona viktiga men sedan blev det hälsan som en helhet.
 
Det tog mig ca 2 år att gå ner 18 kilo och sedan efter det så har jag fortsatt att inte äta potatis, pasta, ris, bröd eller socker i vardagen. Om jag har varit bortbjuden så har jag ätit det som bjuds osv. Men när Elin blev sjuk så blev det svårare för mig att hålla detta. Min kropp är så skapt att om jag äter lite mer kolhydrater än vanligt så triggar det mig och jag blir sugen. Under Elins behandling har det ändå gått ganska bra, men jag har märkt att om jag felar lite för mycket så får jag sug osv. Det går bra en eller två gånger men om jag skulle äta tex. glass den tredje dagen då är det kört. Min kropp gick upp 3 kilo under den tiden, vilket inte är så mycket på så lång tid men det stör mig och jag har inte varit sådär pigg som jag vill vara. 
 
Nu när Elin mår bra så har jag känt att jag vill verkligen tillbaka dit jag var innan hon blev sjuk för jag mådde så himla bra av att vara i ketos i långa perioder. Det känns som cancern kom och ville förstöra min hälsa, det som jag byggt upp och jobbat på i flera år. Så nu har jag bestämt mig att detta år är mitt år. Mitt år då jag väljer det som jag tycker är bra för min kropp. Lite fuckcancer på det kan man säga :) Jag vet att ketos är underbart tillstånd för mig. När jag äter strikt lchf så mår jag så bra och det känns som jag behöver börja om, börja från start igen för att senare kunna släppa lite. 
 
Det är som min hjärna blir fri, kroppen vill röra sig, man har glädje och energi och man känner sig lätt. Så svårt att förklara men jag älskar att vara i ketos. Så nu har jag kört fasta fram till klockan 13, kaffe har jag dock med en matsked kokosolja och en matsked smör som man mixar ihop ( jag har lite grädde med) sedan äter jag mat från kl 13 fram till klockan 20 när jag är hungrig. När jag säger strikt lchf så är det vanlig mat ( ej pasta, ris, potatis, socker, bröd, mörkchoklad, frukt ) allt annat är ok för mig och mer fett. Att komma i ketos kan ta tid men om man kör fasta på förmiddagen och tränar ganska ofta så går det fortare. För mig tog det ca 3 veckor men min kropp känner nog igen det sedan innan. Andedräkten kan bli lite tråkig i början, men det försvinner efter några dagar. 
 
För mig är maten det som gör att jag går ner i vikt eller håller min vikt och träningen som gör mig pigg, ger mig energi, muskler osv.
 
Sedan är det så att alla kroppar är olika, vi passar för olika saker.  En del vill bara äta och leva och inte slippa tänka på något, andra tycker kolhydrater är toppen när man tränar osv men det här är min grej och passar för mig. Hur det upplevs och är för andra får stå för dem. Jag delar ju bara mina upplevser av vad jag känner jag mår bra av. Så vet ni lite mer om ordet ketos och vad det betyder för mig.
 
P.s ställ gärna frågor under kommentrer så svarar jag på dem...
 
Kram Lotta
 
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0