Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerOmskola gurka
 
Jag har fått lite frågor på om jag inte kan berätta mer om det vi odlar och hur vi gör. Detta är första året som vi har sått så här mycket frön och därför så tycker jag att det är lite svårt att tipsa. Jag lär mig fortfarande mycket och kommer göra länge. Nu har vi alla fall skolat om gurkorna. Vi ska ha gurka i drivbänken å slanggurka i orangeriet. 
 
Först så sådde jag fröna i pluggboxar en och en och då använde jag såjord med perlit för att få jorden lite luftig. Sedan satte jag över dem i mindre kurkor när de fått två bladpar då använde jag fin P-jord med perlit och efter detta har jag satt över dem i en stor kruka med P-jord och perlit nu är de tre i varje. På toppen har jag strött vermiculite som bevarar fukten bättre i jorden. Nästa gång blir det en i varje stor kruka och så ska vi köpa lite finare större krukor som de ska hamna i när de växt klart. När man sätter om gurkan så vill de inte att man trycker plantan för långt ner i jorden och de gillar heller inte att få vatten på sina blad. Ja lite så gör jag med gurkan :)
 
Kram Lotta


KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagAnnika

Hejj😊Vill bara säja att man blir på så gott humör, när man tittar in här! Alla härliga vårbilder! Ni har de så fint! Tack för härlig inspiration!🤗

Svar: Å tack vad glad jag blir du tycker det. Kram Lotta
Fyra årstider

2017-04-06 // 17:49:27

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0