Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerAdele, Zetas trädgård och valborg
 
Alla bilder från min lilla resekamera.
 
Det där med att packa väskan för att åka på konsert det har vi gjort några gånger. Förra gången var vi på one direction i Göteborg och du var så sjuk. Allt var i början av din leukemi och hela resan var tårar och glädje. Du kan läsa om den resan HÄR. Då tyckte vi du var svag och sjuk, men vi hade ingen aning om vad som väntatde och hur illa det skulle bli senare på sommaren.
 
Nu är det underbart att kunna åka med dig. Du är stark och pigg och gillar komma iväg som din mamma. 
 
 
När vi kom till rummet hade Min stora dag och receptionen lämnat ett litet välkomstbrev och lite godis m.m. Vi gick lite i affärer en stund innan det var dags för Adelekonsert som min stora dag bjudit Elin på.
 
 
För dig är det så härligt att komma iväg lite. Att möta andra människor och få göra något kul. I väskan när vi åker nu är lite smink och grejer igen. Du tycker om att göra dig fin men din hud är känslig mot smink. Dina ögonfransar har inte riktigt växt ut ordentligt. Men det är sådan skillnad. Du är så vacker och fin älskade Elin precis som du alltid varit men framförallt så mår du så bra. 
 
 
 
 
Det är så skönt att slippa tänka på cancer hela tiden. Man glömmer bort att du går på behandling och man lever som vanligt. Du tar dina tabletter och det känns inte som att du är sjuk. 
 
 
Å Adele, hon var fantastisk. Vilken konsert och vilken röst. Så glad att jag fick vara med om detta. 
 
 
 
På vägen hem stannade vi på Zetas trädgård för att titta lite. Där är ju alltid så fint och massor av inspiration.
 
 
 
 
 
Nu har jag dukat i uterummet och vi ska snart börja förbereda maten till kvällen. Våra närmsta vänner kommer på middag och det ska eldas en rishög. 
Ha det nu så bra ikväll.
 
Kram Lotta
 
.............................
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Adelkonsert
 
När Elin fick leukemi så började jag fundera på om man kan göra denna resa med sjukdomen på ett sätt som gör att hon ändå kommer må bra. Vi hade ingen erfarenhet av cancer innan och hade möjligheten att skapa oss något eget tex. tankarna omkring hur livet med cancer kan vara. Jag tycker om att göra livet till mitt eget. Inte falla in i mönster hur man tror att andra skulle tänka och tycka. Jag tycker vi har lyckats ganska bra med vår cancerresa. Vi har skapat oss en egen väg tillbaka. Vi har från dag ett varit öppna och det passar oss, Elin har för det mesta vågat stå för den hon är och lärt sig att tycka om den hon är trots att cancern lånar hennes kropp en tid och så fort hon mått bra så har vi hittat på saker. 
 
Jag började ganska tidigt att söka fondpengar för att kunna göra roliga upplevelser, det finns många olika fonder om man letar lite och vi har fått hjälp av psykologen på sjukhuset också. Elin fick en pärm på sjukhuset när hon blev sjuk och i den fanns det många förslag på stipendier m.m man kan söka. Jag har sökt det mesta som hon har rätt till och vi har tex. varit i Romme, London, julbord m.m och har en hel del kvar. Har min dotter fått cancer så ska vi göra den till den bästa cancerresan som går tänker jag. 
 
Så idag åker vi på Adelekonsert och bor på Quality Globe en resa som Min stora dag gett till Elin och fyra andra tjejer i hennes ålder. Ikväll ska vi äta buffe ihop och sedan gå på konsert. Det ska bli så kul! Elin sa i bilen igår att det är så kul att åka med dig mamma, för du är som en bästa vän till mig, ibland tänker jag inte att du är min mamma. Så känner jag för henne med. Det är så enkelt att vara med henne, vi blir inte osams och allt funkar så bra. Vi kan både prata och vara tysta tillsammans. I sommar ska vi till Liseberg tex. och då tar ungarna med sig var sin kompis istället. Idag ska också besöka Mall of scandinavia en liten stund. 
 
Hoppas du får en härlig fredag!
 
Kram Lotta

Fyra år mellan bilderna
 
 
Jag har funderat på hur jag ska skriva det här utan att det blir fokus på vikt osv. Men jag ska göra ett försök. I 38 år levde jag efter att jag var bra som jag var, jag tyckte om den jag var och jag brydde mig inte om hälsa och utseende.  Men från den dagen jag slutade på förskolan för att jobba med mitt eget så bestämde jag mig att nu skulle det bli mer fokus på mig och min hälsa. Jag hade mest bara varit mamma och var nöjd med det. 
 
 
 
Jag hade jobbat dubbelt i flera år, min blogg hade blivit större och mitt företag gick bra men innerst inne så kände jag att något saknades. Jag var trött på att vara den Lotta som inte orkade lika mycket, jag var trött på att stressa, jag var trött på att skåpsäta, jag sökte efter ett liv där jag var lite mer stolt över min kropp och vad den kan åstadkomma. Jag var trött på att vara bakLotta och jag ville kunna gå in i klädaffär och välja vad jag ville. Kalla det för 40 års kris, fast jag var 38 år. Någon sorts kris kanske det var, men det ledde till något bra.
 
 
 
 
Jag var och fotograferade bilder till körkortet för exakt fyra år sedan hos Malin och när dessa bilder kom på mail så kände jag mig inte längre nöjd över den personen. Jag hade lyckats med så mycket annat i mitt liv och klarat av det bra så jag började känna självförtroende över att även lyckas med med min hälsa. Det var då började med lchf och jag började tänka på träning osv.
 
 
 
I fyra år har jag nu ätit lchf och gått ner 18 kilo, gick upp några av dem när Elin blev sjuk men är nästan på samma igen. Jag har tränat eller rört mig ca 3 dagar i veckan och jag har fått ett intresse av att vilja må bra och se bra ut utifrån nya tankar och värderingar. Min resa har varit fokus både på att må bra i själen och bli stark. I början var det viktigt med kilo, men nu tänker jag mer att jag är värd motion, jag är värd hälsosam mat, jag är värd att få klä upp mig osv. 
 
 
 
Den lantliga Lotta som älskar skita ner sig osv finns fortfarande kvar, jag klär inte upp mig så ofta hemma, men sedan när jag ska bort så är det roligt att få vara fin. Jag satsar mycket mer pengar på mitt utseende och på kläder osv för jag tycker att jag kan det och för jag tycker det är roligt nu. När jag började på förskolan för många år sedan hade jag ganska dåligt självförtroende, men nu är jag en helt annan Lotta. Nu när jag fick mina nya bilder så känner jag att jag tycker om dem. Jag kan känna att den där kvinnan vill jag vara, hon är bra som hon är och hon klarar av en massa saker som jag tycker om. 
 
Det har varit en krokig resa för att hitta den personen och jag tänker att man blir aldrig klar. Men jag har övervunnit många rädslor och jag får fortfarande slås mot dem ibland för min hjärna har inte alltid vågat tro att jag kan. Jag får jobba varje dag på att våga tro att jag kan bli den person som jag vill vara både psykiskt och fysiskt, den som passar mig just nu. Tack till er som är med på min resa, för mig har det varit så värdefullt för mig. 
 
Foto Malin Wahlin hennes hemsida hittar du HÄR 
 
 
Kram Lotta
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Jul

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0