Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerPinchos och shopping
 
 
Det var så härligt att kunna gå på staden igår. Ungarna gick själva och köpte julklappar och jag och Kalle letade efter en snygg jacka/rock till honom och nya skor som han spanat in. Jackan fanns inte i hans storlek i staden så nu är den beställd. Så fin, den kommer han kunna ha hela livet. Han kom på att han hade en rabatt i jobbet på Zalando, så det blev bra.
 
 
 
 
Sedan gick vi på Pinchos och det var supergott. Tapas passar oss väldigt bra och vi gillar det i vår familj. Kommer absolut blir fler gånger. Så härligt att Elin äntligen kunde få följa med och vi kunde gå tillsammans. 
 
 
 
 
 
Kalle har åkt till Tyskland för att fylla på i förrådet av dricka och så ha lite kul att bo borta med kompisar. Jag ska följa Philip på fotboll hela dagen så det ska bli roligt att få titta på honom.
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag!
 
Kram Lotta
 
 
 

Att göra fint i sovrummet
 
Å vad kul, idag kommer sänggaveln som jag beställde för några veckor sedan. Har lagt undan lite varje månad för att kunna köpa den. Jag håller på att piffa där inne på bänken från Mio och ska ha någon tavla på väggen osv. Jag får ta lite i taget, men jag vill ha stilrent och enkelt. Dessa saker på bänken hittar du här. 
 
 
 
 
  
Jag har heller inte haft så mycket guld/kopparfärgat innan. Funderar på det där med en spegel, tror denna här bättre än den jag såg på innan. Mer enkel. Så måste jag tipsa lite extra för dessa krukor, så snygga med guldfärgat i. En lite större och en mindre som finns här.
 
 
Smyckeskrin här 
 
 
 
Igår var ju vi borta på första middagen hos vänner sedan Elin blev sjuk och ikväll ska vi på första restaurangbesöket tillsammans. Först ska vi nog till staden och kolla in en vinterjacka och ett par skor till far i huset.Vi får se..Det är ju även farsdag snart så han får ta det som en present på något han ändå behöver. Han gillar kläder men han köper sällan. 
 
Ha en skön fredag! 
 
Kram Lotta
 
 

Att bo på landet
 
Min man brukar gå upp lite efter 5 på morgonen när han åker till jobbet, då är Findus van att få gå ut och så kommer han in lagom till barnen vaknar och ska till skolan. På helgerna är det samma sak, så nu har jag varit uppe en stund. Jag brukar ha lätt att somna om, men eftersom jag och Elin alltid är hemma så kan jag sova lite extra vilken dag som helst. Idag var jag inte trött.
 
 
Tankarna fyller mitt huvud på morgonen när jag dricker mitt kaffe. Jag tänker att jag lika gärna kan blogga och få ner dem på pränt. 
 
När vi flyttade till huset som ligger nästan längst bort från skolan/högstadiet (lågstadiet ligger i byn med 45 barn)  och sist på busslinjen så tänkte jag ibland att det kanske kommer vara "synd" om barnen att de får bo så här långt ut på landet. Att de skulle missa kompisar och inte vara med där det händer.
 
Men så tänkte jag på min egen uppväxt och hur vi åkte bussen hem och slängde oss på en cykel till en kompis och åkte ner till byn på 4 km. Vi badade, byggde kojor, vi var i naturen och så var jag såklart massor i staden också och jag var aldrig utan vänner. Jag ville aldrig bo någon annanstans. När jag bodde i samhället några år så längtade jag tillbaka och tillbaka där jag kände mig hemma.
 
 
Jag är så glad att jag fått ge mina barn denna här uppväxten i detta lugna tempo och med den här utsikten. Naturen och landet ger sjäslig lugn även till barn och tonåringar. Elin har ofta sagt under tiden hon varit sjuk att hon är så glad att vi bor här. Här kan hon gå ut en stund när hon orkar, se allt det vackra, mata djuren och inte massor av människor som tittar.
 
Elin är fortfarande en tjej som gillar mode, affärer, resor och har kompisar i samhället osv, men hon åker inte iväg en massa ännu eller springer på fester eller staden ännu. Det kanske kommer :)
 
 
 
Den gamla skolan som ingick i köpet, vi bor i den gamla lärarbostaden
 
 
Philip älskar natur, trädgård och gå i skogen. Han är som mig en riktig naturmänniska. Plocka svamp och bär, fiska, tälta osv. Han är en sådan kille som kan hitta på hur mycket som helst ute. 
 
För den skull är han också intresserad av mode, resor, gå på staden, har massor av kompisar i samhället, vill gå på fritidsgården och spelar fotboll i samhället osv.
 
 
 
 
 
Bara för man bor långt bort på landet och är uppväxt bland skog, hagar och djur så tappar man inte det som man även får i samhället. Istället får man båda två. Jag vet att många funderar på det där med att barnen skulle komma ifrån sina kompisar...så är det inte. Philip gillar också att bara vara hemma när det blir för mycket och här kan man får landa. Här finns ingen kompis som står utanför dörren och knackar på, här måste man bestämma först och barn här ute blir gärna skjutsade eller så åker de med bussen. Sedan är han som mig lite mer rastlös men det löser sig alltid. Pappa i huset kan hämta efter jobbet, mormor kanske är i samhället osv så jag tycker inte vi skjutsar mer än andra föräldrar. 
 
Jag säger så här. "Jag vill hellre att mina barn ska åka på utflykt till staden, än att behöva åka på utflykt till landet" 
 
Älskade lantliv!
 
Kram Lotta
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Jul

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0