Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerEn ytlig och härlig dag
 
 
Plånbok finns tex. här, nyckelring här, telefon här, handskar här
 
Idag har jag haft en sådan där "ytlig dag", man behöver sådana med. Livet bjuder oss på så mycket och mina "göra mig fin dagar" är dagar då jag tar hand om mig själv. Då är jag Lotta och inte bara mamma. Kalle tar alltid Elin någon gång varje månad till sjukhuset och då åker jag iväg och fixar mig fin, kanske handlar något fint till mig själv. Vad jag handlade får jag visa en annan dag. 
 
 
 
Jättenöjd med den här väskan, får plats med mycket, finns här 
 
Idag var först på jk, nails det blev fransk manikyr. Stilrent och snyggt tycker jag. Jag var ju nagelbitare innan jag började göra naglar och jag tycker fortfarande att jag känner mig så fin när jag kommer där ifrån.
 
 
Sedan tog jag en lunch själv i Linköping. Tycker om att vara själv och gå omkring och titta och sitta och fundera. 
 
 
Sedan blev det en tur till p.a.u.s. Jag hade valt fotvård den här gången och fixa lite mer färg på ögonbrynen. Förr när jag jobbade inom barnomsorgen hade jag fula fötter och mycket spricker. Men nu är de ganska fina. Jag vet inte om det där med kosten som gör sitt. Min hud är ju stor skillnad sedan jag började med lchf. 
 
 
Knubbiga och små fötter i storlek 36 :)
 
 
Anna som äger p.a.u.s hon har även lite fina saker till försäljning, blev lite sugen på ljusen men jag ska dit en gång till innan jul så jag väntar. Har ett citronljus från paus det luktar så gott i sovrummet när vi tänder det.
 
 
 
Efter p.a.u.s gick jag runt på stan och fixade julklappar, hittade mycket fint och så svängde jag förbi och hämtade vår nya kaffemaskin. Hoppas den här håller länge för jag älskar kaffemaskin och vår förra gick sönder. 
 
 
Imorgon skulle jag haft några tjejkompisar här, men de har blivit sjuka så jag ska ha städdag och så träna. Ut och springa, behöver röra på mig.
 
Nej nu ska jag umgås med familjen. Glada ungar idag och glad man. Vår trötthet har försvunnit för denna gång och nu tar vi nya tag. Elin har fått ett cytostatikadropp idag som kan ge många biverkningar men vi får ta det som det kommer. En dag i taget och när ungarna är glada är vi glada. 
 
Kram Lotta
 
(adlinks)

Vi pratar för att förstå
 
 
Här visste vi att du haft cancer i två veckor
 
(Alla bilder jag visar på Elin är ok med henne) 
 
Vi kunde inte somna häromkvällen jag och Kalle, vi låg och pratade om tiden som varit i flera timmar. Om allt som hänt och hur vi redan nu har svårt att minnas. Vi behöver prata för att förstå, för att komma ihåg och få sätta ord på det som hänt. För att komma vidare och för att förstå varför vi nu 6 månader senare känner att kroppen då och då är trött och vi måste vila.
 
 
Vi pratar om den där dagen då de kallade in min man till sjukhuset för de hade något att berätta, hur Kalle höll på att svimma när läkaren berättade besked att Elin var sjuk och hur Elin bara tittade på oss för hon visste inte vad leukemi var och jag fick säga orden..."Elin du är sjuk, du har fått cancer, blodcancer".
 
Vi pratar om hur Elin den där underbara skolavslutningskvällen i somras tappade håret. När hon satt på en bänk och håret föll av och jag bara grät hela dagen. När pappa i huset lagade mat i terapi och Elin själv var mellan allvar och skratt för allt var så overkligt som något som inte händer på riktigt. När lillebror åkt iväg för det gör för ont för att se. . Den kvällen var nog den jobbigaste jag varit med om, då förstod jag att min dotter har fått cancer.  Det som man tror inte händer, händer oss.
 
Vi pratar om alla de dagar hon skrek i timmar, när hon inte kunde gå, när hon satt i vår säng och vi inte förstod hur vi skulle ta oss in till sjukhuset för Elin kom inte in i bilen av alla smärtor. Vi pratar om hur vi rädda vi varit, hur vi sett hennes kropp brytas ner, hur vi skrattat i allt elände för att orka överleva. Hur vi genom kärlek, skratt och goda middagar orkat gå vidare fast det känts förjävligt. 
 
 
Håret är på väg ut
 
Vi pratar om hur det har vänt, hur Elin för varje dag orkar mer, att hon inte bryr sig lika mycket om hur hon ser ut. Vi pratar om hur lyckliga vi var första gången vi slapp rullstolen, hur Elin orkade trappen och träffa sina vänner igen. Vi pratar om hur vi lägger märke till små saker, som tex att Elin kan böja sig ner och lyfta katten. 
 
Vi pratar om att det som hänt oss under sex månader händer ibland ännu fortare för andra och de kanske inte heller får behålla den de älskar. Hur ska man kunna överleva och förstå?
 
 
Att jag bloggar och skriver om detta har varit oerhört värdefullt för mig/oss för nu minns vi inte längre men genom bloggen kan vi läsa lite av det som hänt och minnas. Vi behöver prata om det om och om igen. 
 
Jag vill att du som läser ska vara rädd om dig och dem du tycker om i jul. Att du förstår att allt det där materiella som vi omger oss av som fina saker osv, det är egentligen ingenting av det vi behöver om vi inte är friska. För när man sitter där på sjukhuset bredvid sitt sjuka barn då inser man att det är härligt att fylla sitt hem med fina saker som gör en glad, det härligt att fylla sin garderob med snygga kläder som gör en fin......men du skulle byta bort ALLT detta mot att få ett friskt barn.
 
Så jag har lärt mig att jag kommer fortsätta fylla mitt hem med fina saker som jag tycker om, jag kommer fylla min garderob med nya kläder osv men jag vet också hur det är att sitta där och inse att det egentligen är bara döda ting. Det kan aldrig ersätta lyckan över att få dela livet med ett friskt barn/vuxen, att få ha dem man älskar omkring sig och det är vad jul handlar om egentligen. Jag har insett att ett hem behöver inte innehålla så mycket för att ett hem ska kännas underbart,  jag har lärt mig att fundera först vad det är vad vi ska fylla livet med när vi har turen att få uppleva det. Ett sjukt barn i cancer har bara en önskan i julklapp, att bli frisk.
 
Kram Lotta

Första advent
 
 
Ljusstake från Billa gård
 
Det är så skillnad på mig mot hur jag förr, när barnen var små hade jag så mycket krav. Då skulle den perfekta frukosten intas på advent, ljusen skulle tändas och allt skulle vara så där mysigt och fint kl 8.00 på morgonen. Om det stod disk på diskbänken var liksom kris. Nu är det annorlunda. Jag har ändras, vi har ändrats. 
 
 
 
Keramik utom stora ljusstaken här 
 
 
Porslin gammalt Rörstrand och adventljusstake & underlägg  här 
 
Idag somnade jag om till kl 10.30. Killarna var på fotboll på morgonen och jag sov tills de kom hem. Vi hade ingen fin frukost att duka fram för kylskåpet är tomt och ljusen tände vi kl 11.00.  Disken var inte bortplockad och huset är inte perfekt. Men på bild ser det ju bra ut :) 
 
 
Underställ och sockor här 
 
 
Men vi satt sedan länge med vårt kaffe och jag tog på mig skönaste undestället i ull från Kari traa och det har gått omkring med. Älskar färgerna på deras kläder, de gör mig så glad. Har även deras träningskläder. När vi satt där så kände jag mig avslappnad och lycklig. Livet är annorlunda nu och känslan av att bara få sitta runt det där bordet med min familj är den bästa känslan. Jag tillhör någon, jag har en familj som älskar mig, vi har det bra. Det är advent för mig. 
 
Vi har inga stora krav idag och tar dagen som den kommer. I eftermiddag ska vi på bio om Elin mår bra (hon mår illa varje dag och kräks av sina cancermediciner. Tabletten mot måilla hjälper inte men de ska till sjukhuset och prata med doktorn imorgon när hon får cytostatikadropp)
 
Jag tror vi ska ta något att äta på stan innan för ingen orkar fixa mat, ja kylskåpet gapar ju tomt också.
 
 
Innan jag säger hej så har jag ett litet erbjudande också i samarbete med Yves Rocher för den som är intresserad. Just nu får man mascara, rengöring, ögonpenna + lipgloss på köpet för 239:- (fraktfritt) erbjudandet hittar du HÄR 
Kanske passar någon att få i julklapp, jag tror det här kan bli en bra julklapp till min syster. 
 
Ha en fin advent kära ni!! tack för allt gulligt ni skriver. Ta hand om er och ge er själv positiva och goda tankar så mår ni bra i advent. 
 
Kram Lotta
 
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0