Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerDet nalkas bröllop...
 
Imorgon är en stor dag för mig och min familj, min lillebror ska gifta sig. Han har haft samma tjej i alla tider och den här dagen har de planerat för i två år. 
 
 
Garden girls fina kläder hittar du HÄR , du har alltid 10 % med koden 00286503 i samarbete med Fyra årstider
 
 
Jag fick äran att smycka kyrkan med buketter, björkar och blommor. Jag har ingen kunskap om hur man gör, jag tycker bara det är roligt. 
 
 
 
 
Nu är allt färdigt och jag sitter och tömmer mina minnen, laddar batteri osv för jag ska också fota det vackra paret. Det var många år sedan jag fotograferade bröllop , men eftersom det är min bror så har jag tackat ja. 
 
Det ska bli härligt med lite fest i vårt liv. Jag har mått bra länge nu. Elin är fortfarande ganska pigg och kan vara med imorgon. Så glad för det, de har längtat efter det så länge. Vi tar en dag i taget och kan vi fixa bröllopet imorgon. Det ska bli så härligt att klä upp sig och hundra gäster är bjudna. Det blir ett rikigt kalas.
 
Kram Lotta
 
Mer blommor hittar du här om du scrollar lite

Klänning för fest
 
 
 
Rosa klänning här, dimmblå klänning här 
 
Vi är hemma nu, det känns så underbart att öppna dörren till sitt eget hus och ändå har jag bara varit borta två dagar. På sjukhuset finns också ett eget litet paradis, det är inte miljön utan människorna som jobbar där, de är fantastiska. Man kan hitta små paradis överallt, bara man bryter ner livet i små delar. 
 
Men hemma är hemma och nu ska Elin vila sig fram till bröllopet på lördag. Hon behöver massor av sömn efter de här fyra dagarna då hon sprungit på toaletten och kissat en gång i timmen dygnet runt och så cellgifter på det. Min son och pappa i huset har i dagarna byggt fågelholkar. Han har lärt sig att använda stora sågen. Det har mest regnat så idag när solen lyser igen går jag ut och klipper gräs. I mitt liv just nu är klippa gräs, andas lantluft, få vara hemma ljuv musik. Vi har inte vetat vilken dag vi skulle få komma hem pga av Elins värden måste stabiliseras efter cellgifterna men kl 11 idag kom det in en sköterska och gjorde tummen upp. Glädje! 
 
Jag har hängt fram våra klänningar. Det väntar fest, skratt och glädje. Min lillebror som föddes bara 1000 gr stor ska gifta sig. Jag är så stolt och lycklig. Imorgon ska jag smycka kyrkan. 
 
Kram Lotta
 
 

Överlevnadsstrategier vid kriser
 
Det är så många som undrar hur man kan leva och orka när man har ett sjukt barn. Jag tänker att Elin har ändå ingen kronisk sjukdom, hur gör de som vet att de kommer leva med sjukt barn i hela sitt liv eller andra människor som lever i svåra situationer. Jo man hittar överlevnadsstrategier tänker jag för att få en dräglig och fin tillvaro.
 
Jag använder mig av allt nu som jag har övat på genom åren när jag växt upp och utvecklats, jag tänker dela med mig av dem här.
 
 
 
Ta en sak i taget. tex. när jag kommer hem och huset är stökigt så tar jag ett rum i taget. Om jag har mycket att göra, så betar jag av en sak i taget. Jag bryter ner dagar i en dag i taget, och ibland bryter jag ner timmar i en timme i taget. 
 
Släpp oro, oroa dig inte över det du inte kan påverka. Ta aldrig ut oro i förskott, utan ta istället ut lycka i förskott. Det som kan hända är att du varit lycklig i onödan. Ditt barn känner av oro, så släpp det.
 
Var i nuet och njut av stunden. Om du som jag tänkt dig att plantera blommor, så gör det med glädje. Jag kan inte påverka allt annat just nu så jag planterar mina blommor och är lycklig över det. Ge dig själv stunder men total närvaro, de kommer ge dig mycket styrka inför framtiden. Var bara i stunden.
 
Jämför inte andras "resor". Jag läser inte så mycket på andra sidor om cancer tex.  jag tar inte åt mig andras exempel hur deras cancer varit i deras familj. Vi skapar vår resa, utifrån våra erfarenheter och tankar i vår familj. Jämför aldrig andras liv överhuvudtaget, lär dig av andra och skapa din egen resa. 
 
Gör det du tänker. Du har inte begränsat med tid. Gör det du tänker och mår bra av. Lägg inte din tid på att jämföra andras liv, sitt inte med telefonen en hel dag om det är träna du vill göra. Gör det du tänker så kommer du uppleva en tillfredställelse och lycka. 
 
Släpp kontrollen. Du kan inte hålla koll på allt, dela på er och på det som behöver göras. Ta hjälp. Jag har kontroll på att familjen ska må bra, djuren, tvätten, städning m.m min man tar hand om mediciner, viktiga papper, kontakter, matlagning, bygger m.m dela och släpp kontrollen. 
 
Prata och ge kärlek. Fortsätt älska din man fast du har kommit en jobbig situation. Fortsätt älska, via uppskattning, visa omsorg osv. Är det någon gång du behöver det så är det nu! bråka inte om bagateller, det finns inte tid till det. Visa uppskattning. Känn beröring. 
 
Sluta ge dig dåligt samvete. Man kan inte vara överallt samtidigt. Om man är hemma med det friska barnet så får man göra det bästa av det. Att ge sig själv dåligt samvete sänker en bara. 
 
Ge dig belöningar. Var snäll mot dig själv, gör tex. som jag gör idag. En egen göra mig fin dag. Du är värd det.
 
Tillåt dig att vara lycklig. Många kommer fråga dig om tillåter dig att vara ledsen. För min del är det inte ett problem för jag visar alla känslor för alla när jag vill. För mig handlar det om att få tillåta sig att vara glad. Livet får fortsätta som innan, även om det har ändrat sig. Tillåt dig att vara lycklig, lika viktigt som att få vara ledsen. 
 
Prioritera. Vad är viktigast just nu. Blogga, städa, vara med dina barn, handla, osv
Be om hjälp. Finns det någon du kan få hjälp av. Sätt folk att göra matlådor eller att som ber dig att följa med på promenader osv
 
Mat och sömn. Sov så mycket du bara kan och ät mat som ger dig energi. Du mår så mycket bättre. På sjukhuset så sa man att kostnader ökar ofta av snabbmat. Det gäller inte oss, våra kostnader har ökat för äter god och bra mat, nu vill ännu mer bra mat och middagar tillsammans.
 
Hjälps åt. Du kan inte göra allt själv. Är du själv så ta hjälp. 
 
Ge dig tid. Låt dig sitta med ditt kaffe och bara titta om du behöver det. Känn efter. Ge dig tid att bara vara. Jag sitter ofta och bara glor på kvällarna eller går ut och sitter och tittar i trädgården.
 
Pröva nya vägar. När ett barn blir sjukt så får man tänka nytt. Kan man göra på något annat sätt. Precis som jag inte kunde fota innan så lär jag mig nya vägar med cancer. 
 
Behåll din humor. Skratta åt eländet emellanåt, skoja om det. Behåll din humor, den kommer du ha nytta av.
 
Fråga och ställ krav. Om du inte förstår, fråga. Ställ dumma frågor och ställ krav på sjukvård, skola, myndigheter. Se till att få dina rättigheter. Det kommer underlätta. Du vet ditt barns bästa.
 
Välj inte bara bort, utan lägg till. Sluta inte äta goda middagar om det är det man gillar, sluta inte fixa hemma om det man gillar. Ta inte bort det man gillar utan gärna lägg till. Ge inte cancer/sjukdomar/elände ännu mer tråkiga saker, utan ge dem ännu mer roligheter.
 
Gå ut i naturen. Bästa platsen för att må bra. Ge även den som är sjuk så mycket natur som går. Plocka in blommor, sitt ute på altanen, titta på det gröna, känn vinden, känn dofterna, känn regnet. Natur är min egen religion. 
 
Var steget före. Om du hinner så boka upp saker dagar som du gör det du gillar, se till att papper blir skrivna tilll myndigheter så att pengar kommer osv. Allt måste rulla.
 
Håll koll på din ekonomi. Pengar är A och O. Håll ordning så slipper man oro och stress. Spara undan till kris, kolla över försäkringar, fonder m.m 
 
Tycka inte synd om dig, så länge. Att sitta och tycka synd om sig själv är ok ett tag, men sedan kan man göra något kreativt av den tanken. Hur kan jag i denna situation utvecklas, tjäna pengar, får mer tid till mig själv. Kan det här leda till något nytt?
 
Öppna upp dig, tillåt dig känna efter. Gråt när du behöver gråta, skrik när du behöver skrika, prata när du behöver prata. Tillåt dig känna. Framförallt skratta när du behöver skratta. 
 
 
 
 
 
 
Det var en liten lista på hur jag tänker. Idag har jag en göra mig findag, fixar naglar, håret och ögonbryn. Men sedan ska jag in till sjukhuset och byta med min man. Hoppas du har en bra dag!
 
Nu kanske det blir tyst här ett tag för jag kanske stannar på sjukhuset ett par dagar, men då hörs vi snart igen. 
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Tankar om livet

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0