Är du intresserad av min bok maila: info.fyraarstider@gmail.com
TRANSLATE

I STOLT SAMARBETE MEDMIN BLOGGDESIGN ÄR GJORD AVTotalt antal besökare Besökare online Besökare idag


Hem & Trädgård Allmänt Allmänt
Polarbröd
 
 
Igår var jag och gjorde reportage hos denna bloggerska, å så inspirerande det var. Familjen har valt ett liv som inte alla andra och det gav mig så mycket nya tankar och inspiration. Vad vill vi med vårt liv, vad vill vi lägga vår tid på osv. 
 
 
 
 
När jag vaknade imorse så kände jag att jag ville baka, har saknat det lite så hittade jag ett lätt recept på polarkakor på Hembakats facebook. Medan barnen åt frukost bakade jag bröd, och när de åkt med skolbussen var jag nästan klar. Det tar inte tid och det luktar så gott! Å nej jag äter nästan aldrig bröd, men det gör ju resten i familjen :)
 
 
Polarkakor
Ca 20 st

50 g smör
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt

Gör så här
1. Smält matfettet, tillsätt vattnet och värm allt till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite av vätskan. Blanda i resten av spadet tillsammans med sirap och salt.
3. Tillsätt det mesta av rågsikten och arbeta degen blank och smidig. Degen ska släppa bunkens kanter när den är färdigarbetad. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 275 grader. Lägg bakplåtspapper på flera plåtar.
5. Dela degen i ca 20 jämnstora bitar. Trilla till runda bollar och kavla ut dem till rundlar, ca 16 cm i diameter, på lätt mjölat bakbord. Nagga rundlarna och lägg dem på plåtarna. Låt jäsa under bakduk i ca 10 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. Låt svalna på galler under bakduk.
 
 
 
Nej nu är det jobbdag på kontoret bäst att sätta fart. Önskar ni kunde känna lukten...
 
Kram Lotta
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar 
 


Frukost
 
 
Trodde inte jag skulle få så många fina solfrukostar på altanen redan i år, men det har varit så härligt. Idag är det reportagedag och min man kommer snart in genom dörren...Lycka, två roliga saker samma dag.
 
Ikväll får det nog bli lite god mat..
Kram Lotta
 
Mer bilder från altanen hittar du här  om du scrollar 
 

Så var det där med tjejmilen
 
Nu är det snart dags, behöver lite pepp. Har aldrig sprungit ett lopp innan. Hur laddar man?
 
För mig har all träning med mycket människor varit förknippat med dålig känsla. Tankar som att ofta bli vald bland de sista på gympalektioner, att inte orka vara med i någon idrott för jag har alltid varit rund, att vara dålig på tävlingar, eller hata lagsporter osv. Så har det alltid varit..det sitter i och är svårt att ändra om i mitt huvud.
 
Men jag vill detta, jag vill springa tjejmilen bara för min egen skull. För mig har det inte tjejmilen varit en morot att fortsätta springa, som för många andra...för allt som blir press för mig och inte utgår från lust funkar inte. För mig har tjejmilen mer varit en utmaning utifrån mig själv att bara göra det och visa att jag kan. Jag springer för jag tycker om det, inte för jag måste. Jag behöver inte tävla mot någon. jag skiter i tid osv..jag bara gör det nu för att bevisa att jag vågar.
 
 
Vänster 2011, höger 2013, bild från Instgram
 
 
Jag är absolut ingen tävlingsmänniska, allt som är tävling funkar inte. Jag är usel på att tävla. Det här året har jag mest bara tränat, sprungit och gjort så pass mycket som jag tror är bra för min kropp utifrån sunt förnuft och lust. Inga skador och inte allt för mycket press. Tid och sträcka är strunt samma, det enda som betyder är att jag rör mig och mår bra.


 
Vänster 2011 och höger 2013
 
Det har ju helt klart funkat med att ändra sin kost och att motionera och jag tror på kombinationen. Efter tjejmilen kommer jag inte fortsätta springa så ofta, när hösten kommer så går jag över till någon typ av aktivitet 3 dagar i veckan. Ibland kommer jag bara gå, ibland styrketräna osv. Kanske, kanske kommer jag också tycka om att träna i grupp eller lag..men jag är inte där ännu. Det tar tid att hitta sin självkänsla i vissa saker, det kan få ta lite tid..jag har inte bråttom. 
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 


Fotograf - Malin WahlinVälkommen till Fyra årstider min dagbok på nätet. Min önskan är att få ge dig en stund avkoppling med inspiration genom mina bilder och texter. Jag lever på landet tillsammans med min älskade familj. Jag tycker om att vara i naturen, jobba i mitt företag, hålla på med inredning och pyssel, träna, mode, fika med vänner, resa och äter lchf - 18 kg. I maj 2015 blev min dotter sjuk i leukemi.

Jag jobbar också som fotograf och kreatör genom mina reportage i Sverige och resten av världen.

Vill du kontakta mig på mail: info.fyraarstider@gmail.comAllmänt
Altan mot pool
Badrum och tvättstuga och walk- in- closet
Bakning
Barnrum & Tonårsrum
Blommor
Boken Fyra årstider
Butiker
Cancer
Fotografering
Fotografering brudpar
Fotouppdrag
Föreläsning - workshop - inspiratör
Företaget
Hall
Hemma på landet
Hälsosammare liv/LCHF/träning
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Katten Findus
Kontor och pysselrum
Kök
Köksträdgård
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri
Outfit - kläder/skor/smink/behandlingar
Planteringsbänk/Utekök
Pool
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten butiker/företag
Skafferi
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum och utekök
Uthus/källare/skola
Vardagsrum
Verkstad och arbetsrum
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika

I STOLT SAMARBETE MED
ÅRETS NYFÖRETAGARE

Årets nyföretagare i Mjölby kommun 2014


RSS 2.0