Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
header



Muffins med choklad





 

Häromdagen när jag var i baktagen så blev det även pollymuffins till familjen. Jag gjorde frostingen i choklad, pärlsocker och riven choklad och dekorerade med en körsbärsblomma. Visst blev de söta...Nu efter allt fika får det bli att röra sig lite i pulka backen här på gården..men vi är fortfarande lite krassliga både med magen och förkylningar. 

Kan hända att det dröjer ett tag med inlägg nu..vet inte riktigt vad jag ska visa er..men under en dag brukar hittar jag på mycket upptåg...vi får se..

 

Mer bakning hittar du här om du scrollar 

Ha nu alla en riktigt skön helg


Kram / Lotta

Cupcakes a` la vår




 
I vår familj är det jag och barnen som är gottegrisar..och så älskar vi att baka. Visar er några bilder på cupcakes som vi har gjort och som har fått lite vår tema. Gjorde frostingen i gult. Recept hittar du här.

Nu när våran lilla tjej är sjuk så ska vi festa på något gott. Här är det snörvel och hostigt ..hoppas jag klarar mig även denna gång.

 
Har fått många snälla mail och kommentarer på min inställning som familj och vara hemma mer med mina barn. Tack för dem!! För mig är det viktigt att jag inte kommer att ångra mig..att jag valde mitt jobb före mina barn. Jag trivs med att gå här hemma och skrota och ha tid tillsammans med dem och samtidigt skulle jag inte vilja vara utan mitt arbete som förskollärare..det gäller bara att få båda delarna i harmoni. Båda barnen och vi vuxna behöver lugn och ro.

Mer bakning hittar du här om du scrollar 

Kram / Lotta

Småfranska




 
 
 
Här kommer ett av mina brödrecept på förfrågan. Ett jätte gott bröd på småfranska..men som jag även använder som brytbröd.

Ingredienser:50 g jäst, 5 dl ljummet vatten, 50 g smör el. margarin, 1-1½ tsk salt, 1/4 dl socker (för jäsning) ca 12 dl vetemjöl

Pensling och garnering:Uppvispat ägg, Vallmofrö el. sesamfrö eller annat frö

Beskrivning:Rör ut jästen i sockret och tillsätt vattnet. Smält matfettet och blanda i det tillsammans med saltet. Arbeta in mjölet, degen ska vara något kladdig. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen väl. Dela den i 24 lika stora bitar. Rulla varje bit i händerna till små bollar. Låt dem jäsa en liten stund. Pensla dem sedan med det uppvispade ägget och strö över garneringen (kan uteslutas). Grädda i 225-250° mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills de har fått fin färg. Låt dem kallna på galler under bakduk.

 
 
Jag bakar dubbelsats i min Kitchen Aid  som rymmer 4.8 l. Om man låter degen jäsa i buken så rinner nästan degen över...hi, hi..det har jag fått erfara några gånger..Kom ihåg att degen ska vara kladdig när den jäser och så tar du i mer mjöl när du bakar ut dem. Lätta och super goda
 
Lycka till

Mer bakning hittar du här om du scrollar 

Kram / Lotta
VÄLKOMMEN!







Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com






Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.com











Lantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Inredning

Årstider

Jul på landet































Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sommarstuga
Sovrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
















TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt





RSS 2.0