Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerLingonsylt

Zinkhink Öb 25.-
 
 
Kanna Ellis Corner
 
Jag och barnen tog cyklarna och for iväg en stund till skogen..en liten cykletur på 15 minuter. När vi kom fram till lingonstället fanns det gott om röda bär.

 
Att går där i skogen och prata och plocka lingon det är lyckan för mig. Känna doften av skog och få vara nära sina barn.

Lingonen fick efter rensning åka i assistenten från ankarsrum en stund.......sedan fyllde vi på med socker...

Receptet är 500gr socker till 1 kg lingon. Tappa upp på burkar sköljda med atamon.


 
Utan att skryta allt för mycket så var det den godaste lingonsylt jag smakat på länge. En liten tur till skogen och så röra ihop det i en maskin..tog ca 1 tim och 15 minuter. Samtidigt fick jag tid med barnen och en liten utflykt...det kallar jag vardagslyx på landet...nu väntar en vecka med fullt upp varje dag..
 
 
 
Ha det gott!
.

Äppelmos&äppeldricka med assistent
 
Min dotter
Har doftat underbart i vårt uterum idag. Vi har gjort äppelmos i min nya assistent från ankarsrum finns att köpa hos Bagaren & kocken. En liten söt snorig dotter ville vara med och hjälpa till och även pappa i huset. Detta är fullkomlig avkoppling för mig..jag älskar att pyssla med sådana här saker.
 

 
Äpplena fick först bada för att bli rena.


Utekök

Här är jag:-)
 
 
Sedan skar vi äpplena i halvor och fjärddelar. La dem i saftmajan tillsammans med en bit kanel och lät dem ångas mjuka. Bjuder på en osylad bild på Lotta idag..visst ser jag väl söt ut i mitt nya förkläde.
 
 
Att använda denna assistent orginal från ankarsrum ( f.d elextrolux) är rena glädjen..åå vad jag är glad över att jag fått den. Ut kommer moset på ett ställe och på ett annat ställe samlas skruttet.

Vi har även bakat limpor med den och det går att göra dubbelsats vilket är toppen. Det som jag personligen känner är väl att vispen är lite krånligare och att det är många delar att hålla reda på om man jämför med KA...men å andra sidan har denna maskin så många användningsområden och andra fördelar.

Fantasin är fri *ler*


Designmässigt så känner jag att den är kanske inte lika snygg som KA ..men när man väl bakar med den så går den som en gud. Tyst skön motor och med timer..vilket är kanon. Så båda assistenten från ankarsrum och Kitchen Aid har sina för och nackdelar...det är hugget som stycket om man säger så. KA är tråkig på så sätt att två satser bröd eller bullar fungerar inte och att det sätter sig gärna på kanterna i bunken.

 
 
...vidare så hällde vi upp moset i en skål och smaksatte med socker..så som man själv önskar. Vi hade även i lite atamon utspätt med vatten för att det ska hålla lite längre i kylskåpet. En del mos frös vi även ner i påsar. Burkarna är diskade, värmda och sköljda med atamon.

 
Av de ångade äpplena rann det ner saft i behållaren och det blev en flaska äppeldricka..mums så gott.
 


Visst blir man lite extra stolt när man ser allt gott som man kan göra själv och samtidigt ha kul. Nu väntar skogen på mig och jag vill ut och plocka lingon..har sett att det finns gott om dem.

Tack alla ni som skickar mail och kommentarer..ni förgyller min dag. Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något..jag blir alltid glad.. och försöker alltid att svara så fort jag kan.

Ha en skön kväll

 

 

Vilken spännande och rolig dag!
Har haft en toppen dag tillsammans med stylisten Pernilla och fotografen Olof. Här ska barnen på picknick till kojan. Pernilla hjälper till att hålla korgen.

Trädkojan blev nästan färdig...åtminstone från ett håll där korten togs *ler* ....bara staketet som ska målas vitt.Många bilder togs vid poolen. Spännande att se hur de jobbar...någon fotograf är jag då inte jämfört med Olof. Vilka kameror han hade med sig och vilken kunskap. Här tittar han på datorn hur bilderna blir medan vår dotter hoppar...(hoppas nu hon inte blir mer sjuk). Pernilla är hela tiden där och ser så att allt kommer rätt i bild..en del styling är gjord av mig..men det är kul att se hur hon sedan plockar runt sakerna för att få dem rätt i kameran. Skillnad på fotografen som kom från vår dagstidning. Han var här i en timme och knäppte av rakt upp och ner.Etiketter från Emmas ideer

I uteköket stod jag och min dotter och bakade (tyvärr hann jag inte få detta fotat..för min man lagade middag ..så dessa bilder ser inte ut som i reportaget). Tur i oturen så ringde min dotters fröken igår och sa att hon var sjuk..men inte mer än att hon kunde vara med på några bilder idag.

Pajform Designrummet

..och en massa fler bilder blev det med hela familjen gående på vägen, Lotta nere vid planteringsbordet osv...ska bli väldigt kul att få se dem i en tidning. Skafferiet han vi tyvärr inte med..men vem vet det kanske blir vid ett annat tillfälle. Det kändes verkligen toppen kul!! och jag såg direkt på bilderna att detta känns som vårt hem på sommaren..livet på landet..livet hos Fyra årstider.


Sist av allt vill jag tacka Pernilla för de goda äpplena hon hade med sig från Skåne...är vackra att bara se på. Vilken go tjej du är!! Här ska det göras äppelmos! Nu ska jag besöka er i helgen..ååå vad jag har längtat efter att titta in till er..det var verkligen länge sedan. Nu kan jag bli mig själv igen och bara slappa..för visst är det så att det är en massa jobb också med att visa sitt hem.

Ha en skön helg!
Är det något du undrar över kan du maila mig här eller besök gärna min inspirationsblogg med lånade bilder My Lovely Four Seasons
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0